Vilijam „skočio" za fudbalere, a za snaju ne: Gde si bio kad se žalila i razmišljala o samoubistvu?!

14.07.2021 | 06:15 >> 06:18

Autor: Milica Gudžulić

Na meti se našao zbog oštrog tvita posle rasističkih komentara na račun pojedinih igrača. Javnost je, naime, brzo došla do zaključka da je isto mogao da

Copyright Princ Vilijam Profimedia

Princ Vilijam hrabro je „ustao” za pojedine fudbalere Engleske posle rasističkih komentara koji kruže na njihov račun, međutim, ubrzo se zatim i sam našao na meti brojnih kritika. Naime, mnogi su na društvenoj mreži Tviter došli do zaključka da je isto tako mogao da odreaguje i kad se Megan Markl mučila ali – nije.

Snaja je Opri Vinfri u velikom intervjuu ispričala kako je pomišljala i na samoubistvo, da je porodica često razgovarala na temu „koliko će Arči biti crn kad se rodi” i da nije videla „drugi izlaz, osim da je nema”. Sve ovo, ponovo je u žiži javnosti, otkako se princ oglasio 11. jula, kada je Engleska izgubila od Italije sa 3:2.

– Muka mi je od rasističkih komentara na račun igrača Egleske, posle meča. To je neprihvatljivo, da moraju da se nose s time. Ovo mora da stane i svi koji su upleteni moraju da snose odgovornost – tvitovao je on, pa uz to što je bio pozdravljen, navukao je i gnev naroda.

Megan se, inače, nije osećala loše samo zbog „pojedinih članova kraljevske porodice”, već umnogome i zbog tamošnje štampe, koja je često imala običaj da „igra na kartu rasizma”.

– Drago mi je što se princ oglasio za fudbalere, ali gde si bio kad je Megan bila u problemu? Gde je ovakva podrška njoj, dok su je maltretirali i levo i desno, dok je pomišljala i na samoubistvo zbog onolikih rasističkih komentara? – napisao je jedan od fanova.

Copyright Twitter screenshot

Copyright Twitter screenshot

– Ovo samo pokazuje da im uopšte ne bi bilo toliko teško da se javno izjasne po pitanju rasizma, kad je Megan Markl bila u fokusu – glasi još jedan od komentara.

Copyright Twitter screenshot

Copyright Twitter screenshot

– Možda im je negde i prijalo, jer su bili ljubomorni na njen uspeh, popularnost – nastavlja se.

Ovo je, inače, još uvek poslednji tvit na profilu kraljevskog para, koji se u rasprave fanova u komentarima nije uplitao.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam