Novi detalji borbe s rakom frontmena „Blink-182": Nema šta ne mogu da zaboravim u roku od pet minuta

19.07.2021 | 06:15 >> 06:21

Autor: Milica Gudžulić

Marku Hopusu majka je najveća podrška, kao neko ko je prošao kroz pakao kroz koji on sada prolazi

Copyright Mark Hopus Profimedia

Od kraja aprila, kada mu je dijagnoza bila postavljena, uz ime muzičara, pevača, tekstopisca, producenta, rokera iz „Blink-182″, stoji i reč – borac. Mark Hopus, iako oboleo od difuznog B-krupnoćelijskog limfoma (DLBCL), nikako se ne predaje, a nedavno je tokom „Twitch livestream-a” otkrio i kako teče lečenje, kao i da mu je majka najveća podrška. Keri Vernc je, inače, do sada već tri puta pobedila rak, jednom čak i isti ovaj s kojim sad njen naslednik, na veliku žalost, „ima posla”.

– Uliva mi snagu. Čudno, isti rak imamo, samo je ona svoj već pobedila, tako da možemo baš otvoreno da pričamo. I povezuje nas to na nekom nivou, sada – objašnjava čuveni „Marktopus”, koji se aktivno leči od raka u 4. stadijumu.

Pročitajte još:

– Rak od kog bolujem nema nikakve veze s kostima. Nego, najprostije rečeno, krv pokušava da me ubije. Stadijum 4-A, koliko sam shvatio, znači da se rak proširio na četiri različita strane u mom telu. Mislim da ozbiljnije ne može biti. Hemoterapija na koju idem mi je totalno bezvezna i već mi pravi taj neki „hemo-mozak”. Nema šta ne mogu da zaboravim u roku od pet minuta. Imena, nazive pesama, bilo šta… Ljudi mi, na primer, nešto pričaju i prođe, tako, pet minuta i, ja postavim neko pitanje, a oni mi odgovaraju sa: „Pre pet minuta smo pričali o tome” – objašnjavao je on, pa dodao kako tek treba da čuje ima li bilo kakvog pomaka.

– Idealno bi bilo da danas-sutra odem kod lekara i da mi kažu: „Čestitamo, reagujete na tretman baš kako treba i više ne morate da razmišljate o ovome do kraja života”. Ali, ako kažu: „Pa, ništa se ne dešava, ništa ne ide onako kako smo se nadali da će”, tad već moram da razmišljam o… Raznim nekim drugim opcijama – iskren je bio Mark.

Podsećanja radi, Hopus je krajem juna na Tviteru obelodanio šta se dešava, pa zatim tu i nastavio često da apdejtuje zabrinute fanove o svom zdravstvenom stanju.

– Poslednja tri meseca se borim. Imam rak i glupo je i strah me je, ali u isto vreme, hvala doktorima i mojoj porodici i prijateljima koji su sve vreme uz mene. Ovako ću „gurati” još mesecima i trudiću se, zaista, da ostanem vedrog duha i da se nadam najboljem. Jedva čekam da ga se otarasim i da vas sve vidim na nekom koncertu. Volim vas – poručio je bio on pa izazvao i pravu lavinu komentara, sa svih strana sveta.

Nedavno, brojne poruke podrške nisu izostale i pošto je „shvatio da je pred njim nedelja kada će testom moći da se utvrdi da li ga čeka život ili smrt”.

– Čitam sve vaše poruke i mnogo mi znače. Hvala vam – poručio je u tvitu tada Mark.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam