Komponovao je najveće hitove na estradi, a sad se takmiči s veteranima! Sve o Haru, zahvaljujući kom postoji pesma „Ja baraba sve joj džaba"

23.06.2024

14:40

0

Ima mu je Muharem Hamzakadić i „u trci" je za pobednika šoua „Nikad nije kasno"

Komponovao je najveće hitove na estradi, a sad se takmiči s veteranima! Sve o Haru, zahvaljujući kom postoji pesma „Ja baraba sve joj džaba"
Muharem Hamzakadić - Copyright Printscreen „Nikad nije kasno"

Muharem Hamzakadić zvani Haro kompozitor je ogromnih estradnih hitova, a godinama se premišljao oko ulaska u „Nikad nije kasno", gde je sada i „u trci" za pobednika.

- Još uvek sam aktivan muzički i autorski, pa sam mislio da nema potrebe da se takmičim, ali sam shvatio da je emisija jako gledana i da je sve to veoma zanimljivo. Mislio sam da sam afirmisan pevač, oni (najbliži) su me prijavili, ali svakako da sam na dobitku kako god da se okrene - kazao je „Grandu" on, kom je muzika velika ljubav još iz srednjoškolskih dana; danas, takođe, on je i tonac, te muzički urednik na RTV „Bugojno“, kompozitor i tekstopisac koji, pak, o uspehu u kom već izvesno vreme uživa nije mogao ni da sanja.

- Kad sam bio mali pravio sam gitare, a onda mi je u šestom razredu brat kupio prvu, sećam se toga - israkao je Haro, koji je napisao preko sto pesama poznatim muzičkim grupama i izvođačima među kojima su hitovi „Crvene javuke“, Hanke Paldum, Davora Badrova, Hakale i drugih.

Muharem Hamzakadić, Printscreen „Nikad nije kasno"
 

Malo ko zna, međutim, da je upravo Muharem autor numere „Ja baraba, sve joj džaba“.

- Prvi veliki uspeh u mojoj karijeri je počeo sa autorskim radom, od Davora Badrova, pesme koju verovatno svi znate, „Ja baraba, sve joj džaba“, pa sam posle napisao „Jedina“ i, tako je sve krenulo, počeli su svi da me zovu - izjavio je za pomenute medije s dosta ponosa.

Za 30 godina karijere on je snimio i nekoliko singlova, čak dva albuma, a po zaključenju sezone šoua „Nikad nije kasno" - ne planira da se zaustavi.

- Pre nekih petnaest godina sam snimao i to je sve lepo krenulo, dobro se zavrtelo. Snimio sam dva pop-rok albuma, a onda, negde oko 1997. godine su zavladali narodnjaci i mi smo prestali sa radom. Međutim, malo manje sam počeo da mislim na sebe i da pišem sebi pesme - objasnio je Hamzakadić, koji je s druge strane i veliki prirodnjak, te ljubitelj ribolova.

Jednom, pak, ta pasija mogla je da ga košta života.

„Otrovao sam se..."

Muharem Hamzakadić, Printscreen „Nikad nije kasno"
 

- Imao sam jednu specifičnu situaciju. Nakon trideset godina bavljenja gljivama sam se otrovao, ali na kraju se sve dobro završilo, što je bitno - prokomentarisao je na tu temu on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike