"Prešminkane silikonuše"?! Sofija Milošević održala predavanje o lepoti: Manje osuđuj, više gledaj svoja posla

19.07.2021

17:47 >> 18:02

0

Autor: M. Mitić

Manekenka se zalaže za individualno pravo za izbor izgleda i lepote, bila ona prirodna ili plastična

"Prešminkane silikonuše"?! Sofija Milošević održala predavanje o lepoti: Manje osuđuj, više gledaj svoja posla
Sofija Milošević, Foto: ATAImages/G.G.

Na društvenim mrežama poslednjih dana propagira se prirodna lepota žene, a u Norveškoj je postalo ilegalno editovanje fotografija za iste, odnosno to mora biti naznačeno.

Upravo temom lepote kao i pravom žena na prirodnu ili “plastičnu lepotu”, bavila se manekenka i kreatorka Sofija Milošević koja je na svom Instagram nalogu imala opsežno izlaganje.

– Sa šminkom ili bez nje, prirodno je. Sa operacijama ili bez njih, prirodno je. Pravo izbora je prirodna stvar. Ne osuđujte druge što su manje ili više prirodni od vas. Svako ima pravo da bira svoj put, sve dok ne ugrožava nekoga na tom putu. Osuđivanje nekoga zbog izgleda, ma kakav taj izgled bio po našim standardima, je u najmanju ruku primitivno. “No makeup” ili “full makeup” jedino bitno je da vam odraz u ogledalu kaže da ste baš to vi i da ste srećni sa izborom – objavila je manekenka nečiji tekst, a zatim o temi dala svoj sud.

Objava Sofije Milošević, Printscreen Instagram/Sofijamilo

– Molim vas, ako želite da poentirate kako niko ne treba da osuđuje osobe koje imaju viška kilograma, ne farbaju kosu, ne depiliraju se i tako dalje, prirodne su – tako što ćete reći kako je sve suprotno od toga bezveze i fejk… To nije način. Ne možeš ispraviti jedan “body shaming” drugim “body shamingom”.

Neko u lošem kontekstu komentariše nečije male grudi ili celulit ili bubuljice i tako dalje, a neko da odgovor na to: “Ma šta vi hoćete, bolje to nego one prešminkane silikonuše”. Znači valjda je poenta u tome da svako ima slobodu da radi ono što želi i da izgleda kako želi. A ne da se na jedan “hejt” baca drugi “hejt”.

Objava Sofije Milošević, Printscreen Instagram/Sofijamilo

Isto tako, devojke koje misle da podržavaju druge devojke, a napišu mi komentar tipa: “Tako bre, to je prava žena, a ne oni kosturi” – promašile ste temu. Ja nisam ovde da nekome govorim kako da izgleda. Čak me nećete nikad čuti da kažem “strong not skinny”. Jer to negde opet implicira da je loše biti mršav. Jasno je da nije dobro da se izgladnjujete da biste bile mršave, ali isto tako ima mršavih djevojaka koje su takve prirodno i zašto onda pričati nekome “strong not skinny”. To bi značilo, hajmo sad s jednog trenda na drugi. I opet se sugeriše kako neko treba da izgleda. Veliko ne – kaže Sofija pa dodaje:

Objava Sofije Milošević, Printscreen Instagram/Sofijamilo

– Isto tako žene koje se farbaju da ne budu sede osuđuju one što stave botoks uz reči “budi prirodna, što se stidiš svojih godina”. Aha, a zašto ti ne pustiš sedu kosu? Ako tako gledamo, onda se i ti stidiš svojih godina. Ili ti je možda samo tako lepše. Prosto. Poenta: Manje osuđuj, više gledaj svoja posla. I što reče onaj prvi “story”: Samo ljubav – zaključila je na kraju Miloševićeva koja je imala nekoliko estetskih zahvata.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti