Protiv koga se Teya Dora bori u prvom polufinalu: Ovih 14 zemalja su konkurencija Srbiji, među njima i favorit za pobedu

30.04.2024

13:31

0

Ona će nastupiti druga po redu

Protiv koga se Teya Dora bori u prvom polufinalu: Ovih 14 zemalja su konkurencija Srbiji, među njima i favorit za pobedu
Teya Dora - Copyright RTS printscreen

"Pesma Evrovizije" biće održana sledeće nedelje u Malmeu - dva polufinala moći ćemo da pratimo u utorak 7. maja i četvrtak 9. maja, dok je veliko finale zakazano za subotu, 11. maj.

Švedska je po sedmi put domaćin ovog takmičenja što je, pored Irske, čini najtrofejnijom na ovom muzičkom takmičenju. Srbiju će predstavljati Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, sa pesmom "Ramonda", a nju ćemo imati prilike da vidimo već u prvom polufinalu, gde nastupa druga po redu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Teya Dora

Teyi Dori se predviđa ulazak u finale, a već je osvojila publiku u Malmeu na probama koje je imala. Pored nje, u prvom polufinalu predstaviće se još 14 takmičara iz Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburka. 

Države koje su automatski finalisti, kao i prošlogodišnji pobednik, nastupaju tokom polufinala uživo. Ranije su u polufinalima puštani klipovi njihovih nastupa sa generalne probe, a od ove godine publika će imati priliku da vidi uživo njihove nastupe. Tako će u prvom polufinalu nastupiti Nemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Tanjug/Sava Radovanović
Teya Dora

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije za glasanje.

Direktan prenos prvog polufinala moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike