Unuka taksiste, sestra samoubice: Mrlje iz prošlosti Leticije od Španije

28.07.2021 | 06:15 >> 09:03

Autor: Milica Gudžulić

Kad je svojevremeno znak pitanja bio iznad glave Kejt Midlton, posle izvesnog vremena kopanja se ispostavilo da su njeni roditelji imućni, pa se prašina slegl

Copyright Kraljica Leticija Profimedia

Rođena kao Leticija Ortiz Rokasolano 1972, udajom za kralja Filipa VI i sama je došla do velike titule. Važi za jednu od najlepših žena na svetu, obrazovana je, uvek svedena, nasmejana, ali kad je njen ljubavni život dospeo u prvi plan javnosti, mnogo je mrlja isplivalo koje su i te kako mogle da joj stanu na put ka sreći.

Prva kraljica bez „i kapi plave krvi”

Leticija dolazi iz porodice novinara i medicinske sestre. Unuka je taksiste, dodali su jednom prilikom strani mediji, a ona je po završetku studija krenula očevim stopama, pa počela da gradi vrlo uspešnu novinarsku karijeru. S druge strane, pre nego što je postala kraljica, već je jednom izgovorila sudbonosno „da” – piscu i profesoru književnosti, posle 10 godina zabavljanja.

Copyright Kraljica Leticija Profimedia

Brak joj je, međutim, opstao tek godinu dana.

Porodična tragedija

Pored Telme, imala je i sestru Eriku, koja je izvršila samoubistvo. Odevena u crno od glave do pete, Leticija je plakala za njom i u javnosti.

Erika je bila pronađena mrtva u svom stanu u Madridu pošto je, kako su mediji tada pisali, uzela preveliku dozu narkotika.

Pročitajte još:

Kako je u stvari upoznala kralja?

Leticija i tada princ Felipe od Burbona i Grčke upoznali su se tokom jedne večere na kojoj je on bio kao reprezent kraljevske porodice. Kasnije su se sreli dok je ona pokrivala priču o izlivanju nafte; i inače, bavila se mahom ozbiljnim temama poput napada na Njujork, rata u Iraku i niko nije mogao ni da nasluti da će jednoga dana postati kraljica. Međutim, par je brzo „kliknuo”, pa se još brže i verio.

Ono što je mnoge iznenadilo je snimak iz ’96, koji je u tom periodu kružio, a u kom je ona tokom jedne debate u Gvadalahari kritikovala monarhiju. Leticija je, naime, po završetku studija kratko radila u ovoj zemlji, a tada je navodno i nastao sporni snimak koji je kasnije bio otkupljen za 6.000 evra, pre njene udaje. Danas ga je nemoguće pronaći, a za većinu je i pao u zaborav – samo se šuška da je bila republikanka, ali dokazi ne postoje.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam