Poznati pevač živi sa jednim bubregom zbog pogrešne dijagnoze: U Sarajevu su me spasli!

28.07.2021

10:51 >> 11:25

0

U takvom je stanju još od sedme godine, pa često u šali ume da kaže kako i nema pola desne strane, ali zato ima dva srca

Poznati pevač živi sa jednim bubregom zbog pogrešne dijagnoze: U Sarajevu su me spasli!
Copyright Baja Mali Knindža ATAImages/Antonio Ahel

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, jedan od omiljenih pevača sa domaće scene, osvrnuvši se na svoje detinjstvo otkrio je kako još od sedme godine nema jedan bubreg.

Pročitajte još:

Zbog njegovog stanja, inače, mnogi mu skreću pažnju kada je alkohol „u igri” te to što s vremena na vreme uživa u čašici ili dve, ali prema njegovim rečima – bubreg je izgubio zbog pogrešne dijagnoze i, otkako je operativnim putem rešio problem, živi sasvim normalno.

– Zbog pogrešne dijagnoze to se desilo. Imao sam dva kamena u bubregu, što je danas rutinska stvar. Sticajem okolnosti, atrofirao mi je bubreg, istrulio je i morali su da ga odstrane – počeo je svoju ispovest u specijalu za „Happy” čuveni izvođač rodoljubivih pesama, pa dodao kako je operisan u Sarajevu, te kako su ga tamošnji lekari spasli.

– U Sarajevu su me operisali i spasli me. Funkcionišem tako od sedme godine, često u šali kažem da nemam pola desne strane, ali imam dva srca – objasnio je.

Baja Mali Knindža ATAImages/Antonio Ahel

Sa druge strane, kako je izgradio zavidnu muzičku karijeru, malo je poznato da je, inače, kao dečak voleo poeziju.

Veliki ljubitelj ruske književnosti

– Bio sam zaluđen ruskom književnošću. Naročito pesnicima Sergejom Jesenjinom i Puškinom. To sam baš „gutao”. Sviđala mi se njihova metrika i kako su pisali više nego što mi se sviđao Majakovski. Mada sam čitao i „Oblak u pantalonama“. Posle sam i prozu „gutao”, a voleo sam Dostojevskog, Šolohova,  „Tihog Dona“. Želja mi je bila, kad sam bio mali, da posetim Rjazanjsku oblast, gde je rođen Jesenjin. Otprilike sam znao sve te putiće o kojima je on pisao, tog mlinara, vozača kočija, da čujem praporce na konjima. To mi je nekako bila opsesija, ali posle se to sa životom i sazrevanjem izgubilo – objasnio je on, pa nastavio o tome kako je u stvari „ušao u muziku”.

Baja Mali Knindža ATAImages/Antonio Ahel

– Stric i strina koji su vodili računa o meni, a bili su na nekim položajima, zaposlili su me na Aerodromu Beograd. Bile su tamo astronomske plate, moglo je lepo da se živi od toga. Jedne večeri je prijatelj dobio sina, pa smo slavili u Surčinu, u čuvenim rupama koje je držao pokojni Zoran Šijan. I svi su pevali, kružio je mikrofon. Kada je došao do mene, svi su se oduševili i rekli: „Ti odsad pevaš ovde, nećeš više na aerodrom.“ To veče sam dobio bakšiša kao devet mojih astronomskih plata u to vreme, pa sam rekao sebi da neću više da idem na posao (smeh) – prisetio se Knindža.

U njegovoj muzici danas mnogi, stari i mladi, uživaju – bude se uz njegove hitove, pozivaju ga da upriliči brojna slavlja… Od poznatih, Veljko Ražnatović jedan je od Bajinih najvatrenijih fanova, kao i ostali članovi njegove porodice, čija veselja bez Pajčina gotovo da i ne prolaze.

– Gde god se pojavi, atmosfera je fenomenalna, nije Baja samo moj izbor. Svaka mu čast, jedan je od retkih koji se ne stidi da zapeva patriotske pesme, koje nikog ne vređaju, samo veličaju srpski narod. Kod mene, mojih kumova i prijatelja je uvek rado viđen gost – rekao je Veljko za 24sedam nedavno, pa i otkrio koje su mu pesme omiljene.

– „Morem plovi jedna mala barka ili „Volim ovaj narod ćirilicu što piše su meni najbolje, mada je teško probrati najbolju njegovu pesmu. „Vrati se vojvodo na Dinaru ponovo je takođe jedna od koje se ježim… – priznao je on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike