Zvezdi serije "Bekstvo iz zatvora" dijagnostikovan autizam u 49. godini: Ovo nije nešto što bih promenio

28.07.2021

11:41 >> 11:12

0

Autor: Marija Mitić

Glumac je na Instagramu napisao da zna da je pristup dijagnozi privilegija koju mnogi ne uživaju i da je dijagnoza bila šok, ali ne i iznenađenje za njega

Zvezdi serije "Bekstvo iz zatvora" dijagnostikovan autizam u 49. godini: Ovo nije nešto što bih promenio
Copyright Ventvort Miler, Foto: Profimedia

Glumac Ventvort Miler, zvezda popularne serije “Bekstvo iz zatvora”, oboleo je od autizma u svojoj 49. godini.

Njemu je ovaj poremećaj dijagnostikovan prošle godine, a svoja osećanja povodom toga miljenik žena je nedavno izneo na Instagramu.

– Ovo nije nešto što bih promenio. Biti autističan je ključno za moje biće. Za sve što sam postigao do sada – rekao je Miler.

Profimedia

– Ove jeseni se navršava godinu dana otkako sam primio neformalnu dijagnozu autizma. Prethodila je samodijagnoza, a zatim i formalna dijagnoza. Bio je to dug proces, pun mana, koji je trebalo ažurirati. Ja sam sredovečan čovek, nisam petogodišnjak – rekao je on.

Glumac je napisao da zna da je pristup dijagnozi privilegija koju mnogi ne uživaju i da je dijagnoza bila šok, ali ne i iznenađenje za njega.

– Ne znam dovoljno o ​​autizmu (treba mnogo toga saznati). Trenutno moj rad izgleda kao da evoluira moje razumevanje. Preispitivanje pet decenija iskustva kroz novi objektiv – rekao je on.

 

Podsetimo, krajem prošle godine Miler je odbio da nastavi da igra u popularnoj seriji, šestoj sezoni “Bekstva iz zatvora”, jer je, kako je tada napisao, odlučio da više ne želi da glumi strejt likove.

– Više nisam deo “Bekstva iz zatvora”. Zvanično. Jednostavno ne želim da glumim strejt likove. Njihove priče su ispričane. Nema više Majkla. Ako ste obožavaoci serije koji se nadaju novim sezonama, razumem da sam vas razočarao. Žao mi je. Ako vam smeta što ste se zaljubili u izmišljenog strejt lika kojeg igra pravi gej lik, to je vaše delo – napisao je Miler tada na Instagramu, između ostalog.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike