Advokat Britni Spirs zabrinut za pevačicino zdravlje, traži hitnu suspenziju njenog oca kao staratelja

06.08.2021

14:33 >> 14:39

0

Metju Rozengart smatra da starateljstvo Britninog oca Džejmija veoma negativno utiče na pevačicino zdravstveno stanje

Advokat Britni Spirs zabrinut za pevačicino zdravlje, traži hitnu suspenziju njenog oca kao staratelja
Copyright Britni Spirs, Foto: Profimedia

Advokat Metju Rozengart rešio je da se posveti slučaju pevačice Britni Spris i njenim problemom oko starateljstva koje ima njen otac nad njom, unazad već 13 godina.

Naime, on je tražio hitnu suspenziju Džejmija Spirsa kao Britninog staratelja. Advokat ističe da je zabrinut za mentalno zdravlje svoje štićenice i objašnjava da što je više pevačica pod kontrolom svog oca, to se njeno zdravlje pogoršava.  Posledice svega toga su traume i nesanice, prenosi „TMZ”.

Britni Spirs, Foto: Profimedia

Rozengart se maksimalno posvetio rešavanju Britninog problema koji je muči godinama, te je od Brende Peni koja je sudija u ovom slučaju tražio održavanje sledećeg ročišta već ovog meseca umesto onog zakazanog za 29. septembar.

– Emocionalno zdravlje i dobrobit gospođe Spirs moraju biti i jesu najvažnija briga. Sve zainteresovane strane slažu se da je nastavak prisutnosti gospodina Spirsa kao staratelja suprotan najboljim interesima, zdravlju i dobrobiti gospođe Spirs. Njegova barem trenutna suspenzija je hitna u ovom slučaju – citirao je Metju Džodi Montgomeri, jednu od ličnih staratelja Britni Spirs.

Britni Spirs, Foto: Profimedia

Kako se i sama brinula o Britninom zdravstvenom stanju, Džodi je mnogo puta razgovarala sa medicinskim timom, a svi oni su bili mišljenja da je za mentalno zdravlje Spirsove najbolje da se Džejmi ne bude staratelj.

– Starateljstvo je postalo sve otrovnije i jednostavno više nije izdrživo. Osim što je svojoj ćerki oduzeo dostojanstvo, autonomiju i određene temeljne slobode, gospodin Spirs je takođe kriv za proneveru ili zloupotrebu koja opravdava traženje odštete ili druge pravne radnje protiv njega – dodao je Rozengart.

Britni Spirs, Foto: Profimedia

– Iako se dvomesečno čekanje na raspravu o podnesku ne može činiti značajnim u kontekstu 13 godina, gospođu Spirs ne treba prisiljavati na nastavak traumatiziranja i daljnju patnju. Svaki je dan važan – zaključio je i dodao da je Džejmi Spirs potrošio značajne sume novca na advokate i “medijske stvari” i da to rasipanje Britninih para treba da prestane.

Rozengart je dodao i da ako sud ne pomeri saslušanje, sudija treba da suspeduje Džejmija sa svih dužnosti. Povodom ovoga sud se još uvek nije oglašavao.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike