Vedrana Rudan o odnosu sa sinom: Balavac u pedesetoj koji jedva čeka da mu majka crkne

07.08.2021 | 13:14 >> 16:06

Autor: D. Božović

Književnica ne krije da je njena komunikacija sa sinom i unukom veoma napeta, te da današnja omladina smatra da roditelji moraju da ih izdržavaju dok su živ

Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Književnica Vedrana Rudan je na svom blogu u tekstu pod nazivom „Posetio me unuk“ opisala odnos koji ima sa naslednikom i njegovim sinom. Kako je opisala, svoje najbliže nije videla mesecima,  sada je otkrila i razlog zbog kojeg je situacija takva.

– Sin mi je rekao: „Kreši sam zabranio da ti dolazi dok ne dođeš k pameti“ – piše Rudan i dodaje da joj je rekao da je osramotila celu porodicu , a ona mu nije ostala dužna, te mu je u svom stilu odgovorila:

Copyright Vedrana Rudan ATAImages/Stefan Tomašević

– Imaš svoj život. Nećeš me ucenjivati unukom. Mogu i bez tebe i bez njega. Spustila sam slušalicu.

Rudanova je istakla da odnos unuka i baka danas nije isti kao ranije i da se današnja omladina raduje drugačijim stvarima, nego što je to bilo pre dve, tri decenije.

– Nije da ja ne volim Krešu, ne volim sina, ali današnji unuci nisu kakvi su nekad bili. Mene je u Krešinim godinama veselila šetnja sa bakom kroz polja orošena šumskim jagodama. Kad dođe kod meni, sedne za moj radni sto, krene da igra igrice, noge drži na stolu i izgovara: „Sok! Čips! Pohovano!“

Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Dalje Rudanova objašnjava da je prilikom jedne posete unuku ušao u baštu, a sin je otišao bez pozdrava, a potom objasnila kako je izgledala njihova rasprava.

– „Stara, jesi li slepa? Svi te muškarci iskorišćavaju.“ „Kako ti, sine, ne vidiš da i ja iskorišćavam njih?“ „Mama, ti si starica!“ „Ti si balavac u pedesetoj koji jedva čeka da mu majka crkne da bi uselio. Zašto sebi sam ne kupiš kuću?“ Čitala sam intervju s majkom Elona Muska. Kad je bio mali, on, njegova braća i mama spavali su pod vedrim nebom, krave su im lizale lica i budile ih. Danas je Musk jedan od najbogatijih ljudi na svetu – priča Vedrana, na šta joj sin odgovara:

– „Gde ću u Rijeci naći kravu koja bi me oblizivala? Zašto bi mene krave lizale dok ti živiš u vili?“ – dodaje on.

– „Nigde ne piše da majka do smrti mora brinuti o svojoj deci i polagati im račune. Ti si razmaženi stari klipan!“ – prepričava Vedrana prisećajući se rasprave koju je imala sa unukom:

Copyright ATA Images

– Krešo je na sebi imao pocepane bermude i crnu majicu na kojoj je crvenim slovima pisalo FUCK! „Baba, kupi mi mobilni telefon za rođendan?“ „Dobar dan, baba, kako si, baba, boli li te nešto? Šta te boli? Hoćeš umreti? Kad umreš sve će ovo biti moje.“ „Kad umreš, Krešo, kad umreš.“ „Neću ja umreti nego ti.“ „Zašto bi sve ovo bilo tvoje?“ „Tata je rekao da hoće. I još je rekao da tebi je dosta dva za dva.“ „Znaš li šta je dva za dva?“ „Ne.“

Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ovo ljuti Vedranu, a unuk još dodaje da je stara i da ne bi trebala da psuje, kao ni ostavljati muža, te je ucenjuje da mu kupi mobilni telefon, na šta ona ne pristaje i zahteva da joj otkrije šta njegov otac, a njen sin kaže.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam