Koleginica otkrila od čega je preminuo: Poznati se opraštaju od Novice Negovanovića

09.08.2021

13:26 >> 13:44

0

Zoricu Brunclik, Snežanu Đurišić, Nikolu Rokvić i mnoge druge, neizmerno je pogodila smrt harmonikaša

Koleginica otkrila od čega je preminuo: Poznati se opraštaju od Novice Negovanovića
Copyright 24sedam

Novica Negovanović, poznati harmonikaš i legenda šumadijske i jugoslovenske narodne muzike, preminuo je jutros u 75. godini u kovid bolnici u Kruševcu.

Vest o njegovoj smrti prvi je objavio harmonikašev kolega Aleksandar Aca Sofronijević na svom fejsbuk-nalogu, gde se i oprostio od njega potresnom porukom.

– Jutros rano smo izgubili velikana srpske harmonike, pesme, kolegu, druga, brata, ali i oca i našeg deku čika Novicu Negovanovića. Duša me boli dok ovo pišem, ne želim da verujem da te nema više. Odmori dušu, dobri moj Nole, neka ti je večna slava i putuj sa anđelima. Volimo te, slušamo, pominjemo i sviramo zauvek dok nas ima! – napisao je Sofronijević.

Međutim, Sofronijević nije jedini koji se oglasio na društvenim mrežama i oprostio se od Negovanovića, već su to učinile i njegove brojne kolege koje je njegova smrt pogodila.

– Napustio nas je veliki čovek, jedan od najvećih umetnika narodne muzike. Čika Novica Negovanović… Kad umoran budem pao, kome šumiš oj Moravo, da ne pričam o Janjičaru… Hvala Vam za sve! S bogom – napisao je pevač Nikola Rokvić uz fotografiju sa Novicom.

Nakon njega oglasili su se i Snežana Đurišić, Dragan Kojić Keba, Lepa Lukić i Zorica Brunclik.

– Kompozitor, harmonikaš, pevač, čovek, jednom rečju. Briljantan i vredan večitog sećanja zbog svega. Novica Negovanović. Slava mu i zemaljska i nebeska – napisao je Keba.

– Prijateljica mi je javila tužne vesti, čula je na televiziji. Ja sam onda zvala Snežanu Đurišić, koja mi je to potvrdila, njoj je Sofra javio. Jako sam tužna, Novicu poznajem još otkad nisam bila Lepa Lukić, išli smo na audicije zajedno. Uvek smo osvajali prva mesta, on kao harmonikaš, a ja kao pevačica. Dugo je živeo u Čikagu, i ja sam boravila tad kod njega u kući. Skoro smo bili gosti u jednoj emisiji, on, Era Ojdanić, Milanče Radosavljević i ja, tad nije imao koronu sigurno. Nije tačno da je preminuo od korone, već od izliva krvi na mozak, ali morali su da ga prime u kovid bolnicu, takva je procedura. Po mnogo čemu ću ga pamtiti. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da ga više nema. Jutros sam ga zvala na mobilni, ali on je još kod njega u bolnici sigurno. Nemam kontakt s njegovom suprugom, pa joj evo ovako, preko novina, izjavljujem saučešće – izjavila je Lepa Lukić za Kurir.

Antonio Ahel/ATAImages

– Nebeska mehana je dobila još jednog vrhunskog pevača i muzičara. Ostalo je mnogo pesama i muzike koje ćemo mi i dalje izvoditi na svojim nastupima i sećati se dobrog pevača, harmonikaša, prijatelja i u mom slučaju zemljaka. Iskreno saučešće porodici i familiji. Večna ti slava, Nole – napisala je Snežana Đurišić na svom Instagramu.

Pevačica Zorica Brunclik je sa Novicom snimila duetsku numeru “Šta sve može ašik da učini”, a pevačica je zahvalna danas što joj je ta pesma ostala od prijatelja.

– Ponosna sam što imam ovaj duet sa tobom koji će ostati za sva vremena. Večna ti slava dragi moj Novice – poručila je pevačica.

PROČITAJTE JOŠ

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike