Poznato vreme i mesto sahrane Novice Negovanovića

10.08.2021

08:02 >> 08:34

0

U prisustvu prijatelja i porodice biće ispraćen na večni počinak u svom rodnom mestu

Poznato vreme i mesto sahrane Novice Negovanovića
Copyright Novica Negovanović, Youtube Printscreen/Nikad nije kasno

Novica Negovanović, poznati harmonikaš i legenda šumadijske i jugoslovenske muzike, preminuo je juče u 75. godini. Kako je otkrila njegova prijateljica i koleginica Lepa Lukić, on je preminuo od izliva krvi na mozak u kovid bolnici u Kruševcu.

Novičine mnogobrojne kolege su se juče na društvenim mrežama oprostile od njega, a sada je otkriveno i kada će poznati muzičar biti sahranjen.

Novica Negovanović, Printscreen Youtube/MELOS MARKETING

Naime, povodom njegove smrti biće održan komemorativni skup u sredu, 11. avgusta u 11 sati u sali Gradske uprave u Kraljevu. Istog dana, dva sata kasnije, sahrana Novice Negovanovića biće obavljena na seoskom groblju u njegovom rodnom selu Adrani kod Kraljeva.

Novica Negovanović, u svom višedecenijskom, plodnom stvaralačkom opusu, opevavši šumadijski, gružanski i pomoravski kraj, posebno svoje Kraljevo i Ibar, napisao je brojne hitove među kojima su: “Kada umoran budem pao”, “Jedna reka u mom kraju”, “Prođe leto trideseto”, “Janičar”, “Selo moje kraj Morave”, “Teče reka, teče Gruža”, “Imam oči neposlušne”, “Prijatelji moji”, “Vratiću se jednog dana”.

PROČITAJTE JOŠ

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike