Na koncertima mi je strašno bez Miše: Bora Čorba se ne miri sa Aleksićevom smrću ni nakon devet meseci

12.08.2021

20:43 >> 21:19

0

Autor: M. Mitić

Basista Riblje Čorbe preminuo je prošle godine u novembru od posledica koronavirusa

Na koncertima mi je strašno bez Miše: Bora Čorba se ne miri sa Aleksićevom smrću ni nakon devet meseci
ATA Images

Frontmen grupe “Riblja Čorba”, Bora Đorđević još uvek se ne miri sa činjenicom da njegovog prijatelja, basiste Miše Aleksića više nema.

Naša poznata rok grupa vratila se koncertima, i do sada ih održala već deset, a Bora kaže da mu nikada nije bilo teže da nastupa. Svakog trenutka na sceni očekuje sa svoje leve strane Mišino nasmejano lice, kao što je to bio slučaj proteklih decenija.

Riblja čorba ATA Images/Antonio Ahel

– Bilo je strašno, strašno… Navikao sam da 43 godine Miša uvek bude sa leve strane, da vidim njegovu nasmejanu facu… Bez njega je sasvim drugačije. Imali smo sreću da čovek koji je radio sa nama kao svetski tehničar Ivan Stanković uzme bas gitaru u ruke. Imali smo desetak koncerata, na svakom koncertu bio je minut aplauza za Mišu Aleksića. Stalno mi nedostaje. Navikao sam da sa njim stalno pričam… Uhvatim telefon da ga pozovem i shvatim da ga nema. Bio mi je prijatelj, kao brat… Strašno mi nedostaje – rekao je Bora u “Beogradskoj hronici” i dodao da su on i MIša neposredno pre njegove smrti snimili pesmu koju će uskoro predstaviti publici.

ATA Images

– Počeli smo da pravimo album pre nego što je preminuo. Napravio sam tekst, on je uspeo i da odsvira u jednom studiju, sačuvali smo tu bas gitaru, a mi smo otpevali. Izdaćemo to na novom CD-u. Zove se ‘Dve gitare’ – rekao je Bora, a zatim citirao deo pesme: Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare, nek’ to bude spomenik. –

Podsetimo, MIša Aleksić preminuo je 29. novembra prošle godine u 68. godini, nakon teške bitke sa koronavirusom.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti