Lukas pokreće milionsku tužbu protiv "Granda"! Folker video svojim očima kako Popović plaća žiri?!

15.08.2021

21:05 >> 21:11

0

Autor: Marija Mitić

U javnosti je proteklih dana podignuta velika prašina oko iznosa honorara članova žirija muzičkog takmičenja Zvezde Granda

Lukas pokreće milionsku tužbu protiv "Granda"! Folker video svojim očima kako Popović plaća žiri?!
Copyright Aca Lukas ATAImages/Antonio Ahel

Aca Lukas već dugo je u lošim odnosima sa čelnicima “Grand” produkcije, odnosno sa Sašom Popovićem, a sada je odlučio da podnese milionsku tužbu protiv ove produkcijske kuće.

Naime, u javnosti je proteklih dana podignuta velika prašina oko iznosa honorara članova žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Povela se priča da pevači koji sede u “vrućim stolicama” –  Ana Bekuta, Marija Šerifović, Đorđe David, Jelena Karleuša, Viki Miljković i producent Dragan Stojković Bosanac za žiriranje dobijaju basnoslovne sume novca, međutim ove navode juče su demantovali zvaničnim saopštenjem iz “Grand” produkcije, koja inače posluje u sklopu Junajted medije.

Ipak, danas se oglasio Aca Lukas, doskorašnji član žirija, koji tvrdi da je video kako Saša Popović “isplaćuje pevače u kešu”, a pevač je dodao i da je protiv “Granda” pokrenuo tužbu.

24sedam/Goran Sivački

– S obzirom na to da nikada nisam bio plaćen od strane Saše Popovića i “Granda”, moj producent Saša Mirkovića i ja smo pokrenuli tužbu protiv “Granda” u iznosu od devet miliona evra za sve zloupotrebe mog lika i dela u takmičenju “Zvezde Granda”. Viđao sam da Popović isplaćuje kešom mnoge pevače, da li je plaćao porez ili ne, to ne znam – rekao je Lukas za Kurir.

Podsetimo, “Grand” je juče u zvaničnom saopštenju potanko sve objasnio, kako o članovima, tako i predsedavajućem, Saši Popoviću.

– Naviknuti na činjenicu da godinama unazad nova sezona „Zvezda Granda” okupira veliku pažnju javnosti, te da se svakog avgusta spekuliše na temu naših članova žirija, uz svo razumevanje medija, natpise na temu honorarara u našem takmičenju moramo oštro demnatovati. Astronomski iznosi koji se spominju kao honorarni za učešće u emisiji, aposutno ne odgovaraju istini, s obzirom na to da niko od članova žirija nema nikakav ugovor o dobijanju pomenutih iznosa, niti ih dobijaju – poručuju predstavnici, koji se nisu tu zaustavljali.

Saša Popović ATAImages/Antonio Ahel

– Takođe, kako je „Grand produkcija” prodata, Saša Popović kao predsedavajući član žirija, radi kao kreativni direktor našeg takmičenja za šta inkasira honorar od 2.000 evra iliti 236.000 dinara koliko iznosi zvanični srednji kurs Narodne banke Srbije, što se moze proveriti. Sve ovo napominjemo kako se javnost ne bi dovodila u zabludu, te naši članovi žirija predstavljali kao neprofesionalci koji se svađaju zbog visine nečijeg honorara, jer je reč o ljudima koji imaju ozbiljne karijere i mimo našeg takmicenja – zaključuju u saopštenju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike