Od bakšiša sam mogla da kupim tri zgrade u centru! Vesna Zmijanac o nastupu koji joj je doneo najviše novca

22.08.2021

11:25 >> 11:03

0

Autor: D. Božović

Koncert koji je Zmijančeva održala 1990. godine joj je doneo najveću zaradu

Od bakšiša sam mogla da kupim tri zgrade u centru! Vesna Zmijanac o nastupu koji joj je doneo najviše novca
Vesna Zmijanac ATAImages/M. M.

Karijera popularne pevačice Vesne Zmijanac traje više od četiri decenije, a ta činjenica i ne čudi, s obzirom na to da je uvek imala prave hitove, ogromne svote zarade i bakšiša nisu nikakvo iznenađenje.

Zmijančeva je otkrila da joj je jedan od nastupa u Bugarskoj doneo toliku zaradu da je čak mogla tri stana u centru srpske prestonice da kupi, te zbog toga često voli da ode u Sofiju gde ima veliki broj obožavatelja.

Vesna Zmijanac, ATAImages/ Antonio Ahel

– Uvek se radujem kad treba da pevam u Sofiji ili bilo gde u Bugarskoj jer se tamo osećam kao da sam kod kuće. Nema razlike kad šetam, prilaze ljudi da se slikaju, isto kao i ovde, i tamo uvek rado odem. U najlepšem sećanju mi je ostao koncert koji sam održala 1990, zbog toga što je atmosfera, sama po sebi, bila prelepa. Ne volim da pričam o novcu, retko govorim na tu temu, ali sam zaradila brdo para tada. Kad bih vam približila otprilike da vidite koliki je to novac bio, uporediću s tim da sam mogla po povratku da kupim tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici i da ne trepnem. Toliko sam dobro prošla tada. Mnogo sam na početku karijere pevala tužne pesme, a tek kasnije one lepe i vedrije. Tako to ide, ali sam s publikom uvek bila iskrena i to je važno – kaže Vesna.

Inače, pevačica je posle velikog spektakla 1990. u Sofiju često vraćala, a veliki koncert održala je i 2016. pred bugarskom publikom.

Vesna Zmijanac ATAImages/Antonio Ahel

Iako godine prolaze, bol za kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem ne jenjava. Vesna govori da se ni danas ne miri sa činjenicom da je Šaban, njen prijatelji i kolega, preminuo, pa se rado priseća trenutaka koje su proveli zajedno.

Vesna Zmijanac, Antonio Ahel/ATAImages

– Kada mi je majka umirala, bila je bolesna, ali smo se nekako nadali svemu i svačemu, da će joj stanje biti ovako ili onako. Međutim, smrt Šabana je bio jedan takav udarac za mene da prosto ne mogu da ga uporedim ni sa čim. Šabana znam od svoje 16. godine. Prvi moji koraci na estradi, stihovi… Strpljenje kada mi je pokazivao kako se peva, nikada neću da zaboravim. Nije mu bilo teško ni 50 puta da mi pokazuje! Znao je da ja imam kapaciteta, a znala sam desetak pesama kada me je on poveo sa sobom da mu budem gost. Znao je da kaže da imam njegovu emociju, ma govorio je sve za moje dobro. Zato ne mogu da shvatim da ga više nema. Mnogo mi je značio i teško je i danas – priča pevačica za „Republiku.rs”.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi