Uhapšeno devet osoba koje se sumnjiče da su bacile suzavac na koncertu Bregovića! Jedna je poznati kriminalac (VIDEO)

23.08.2021 | 11:35 >> 12:08

Autor: D. Božović

Goranov nastup je održan uprkos barijerama koje su postavili napadači

Copyright Bijelo dugme ATAImages/Antonio Ahel

Tokom nastupa muzičara Gorana Bregovića na festivalu piva u Korči u Albaniji, bačen je suzavac među publiku, a policija je delovala ekspresno i još sinoć je uhapsila mladića koji ima 21 godinu i još osam osoba osumnjičenih da su umešane u ovaj incident.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Copyright Goran Bregović; ATAImages/ Antonio Ahel

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak više osoba koje su nakon bacanja suzavca pobegle sa lica mesta.

Deca i stariji su se uputili odmah ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć i završila je u Hitnoj, prenosi faktor.al. Nakon što se situacija smirila koncert je nastavljen, prenose tamošnji mediji.

Bregović je održao koncert na festivalu piva uprkos peticijama i brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv nezavisnosti Kosova.

Copyright Goran Bregović, Nišvil 2021. Foto/Maja Kostić

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, a na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug