Branislav Lečić o slučaju Bjelogrlića i Antonijevića: Nasilje ne pripada umetnicima

26.08.2021

07:59 >> 08:04

0

Autor: D. Božović

Glumac je na konferenciji za medije izjavio da kao društvo moramo da naučimo da volimo, a ne da se mrzimo, kao i da razgovor rešava sve probleme

Branislav Lečić o slučaju Bjelogrlića i Antonijevića: Nasilje ne pripada umetnicima
Copyright Stefan Tomašević/ATAImages

Glumac Branislav Lečić bio je deo Filmskih susreta u Nišu, a na jučerašnjoj konferenciji za medije, on se osvrnuo na svoj slučaj, ali i ono što se dogodilo njegovom kolegi Draganu Bjelogrliću.

– Ovaj festival je važniji od svega i svi učesnici su mnogo važniji od svih drugih događaja. I od mog slučaja i od Bjelinog. Ali moja poruka je vrlo jasna. Nasilje ne pripada društvu u kome živimo. Posebno ne pripada umetnicima. Jezik nasilja nikada nije izazvao poverenje onih koji ga gledaju. Mi moramo kao društvo da se naučimo, ma koliko se ne voleli pa čak i mrzeli, mi moramo da razgovaramo – rekao je Lečić.

Milan Maričić/ATAImages

Lečić je uvek rado viđen gost na festivalima, a uprkos svemu što se pisalo prethodnih meseci, on je priznao da ga aplauz prilikom izlaska na scenu obradovao.

– Odavno sam prihvaćen od publike na festivalu. Samo jedna novinska agencija je čula zvižduke, ali ja ću se time baviti. Videćemo i to ćemo morati da otvorimo zašto se neki bave onim što nema veze sa umetnošću pa nemaju veze ni sa istinom – izjavio je Lečić, prenosi Kurir.

Miloš Tešić/ATAImages

Podsetimo, Lečića je Danijela Štajnfeld u martu optužila da ju je seksualno napastvovao, a optužnica povodom ovog slučaja je odbačena. Sa druge strane, Bjelogrlić u noći između nedelje i ponedeljka u niškom hotelu Ambasador nasrnuo na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Dragan Bjelogrlić, Printscreen Twitter/Pluton
@Pluton45873221

Inače, Branislav se pojavio na sceni i zavredeo veliki aplauz zbog uloge istorijske ličnosti Nikole Pašića u filmu „Kralj od Jugoslavije” reditelja Zdravka Šotre. Ovo je ujedno i njegovo prvo javno pojavljivanje nakon optužbi Štajnfeldove.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike