Aca Lukas o Bjelogrlićevom ponašanju: Udarati starijeg čoveka nije naivno, moglo je tragično da se završi

26.08.2021

11:43 >> 16:14

0

Autor: D. Božović

Pevač ističe da poštuje karijeru obojice umetnika, ali da nikakav vid nasilja ne podržava

Aca Lukas o Bjelogrlićevom ponašanju: Udarati starijeg čoveka nije naivno, moglo je tragično da se završi
Dragan Bjelogrlić Aca Lukas Antonio Ahel/Radule Perišić/ATAImages

Pevač Aca Lukas jutros je gostovao u Novom jutru na televiziji Pink i otvoreno pričao o snimku tuče Dragana Bjelogrlića i Predraga Gage Antonijevića. Kako kaže, obojica su veliki umetnici, ali svaki vid nasilja osuđuje.

Aca Lukas, Foto: 24sedam/Goran Sivački

– Znate šta, to može da se komentariše na više načina. Obojica su veliki umetnici, mnoge stvari su napravili za ovu zemlju. Ali, pričamo o tome da prilazi čovek čoveku i udara ga iz sve snage iz ramena i posle ga napada laktom… Ovaj snimak je brutalan, udarati starijeg čoveka tako nije naivno, moglo je tragično da se završi. Ne vidim zašto je proveo toliko malo sati u pritvoru. Neko je rekao da je Antonijević to zaslužio, njima se mozak osušio koji to misle. I ja sam bio u par navrata necivilizovan, ali ovaj divljački postupak je za svaku osudu. Nema niko prava da nekog bije, nema tog zakona. Nema veze što je to Dragan Bjelogrlić, zakon je za sve isti. Ja njega i njegovu karijeru poštujem, ali ovo nema smisla – ispričao je Lukas.

Dragan Bjelogrlić, Printscreen Twitter/pluton

Glumac i režiser je proveo 48 sati u pritvoru, a potom je ponovo saslušan u policiji nakon čega je priznao da mu je krivo što nije ignorisao provokacije Antonijevića i što je dozvolio da se bace u senku dva bitna događaja što su bila u Nišu.

Dragan Bjelogrlić ATAImages/Radule Perišić

– Pre svega bih izrazio zahvalnost policajcima Niša. Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Ja im zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem Tužilaštvu zato što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao. Što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. Žao mi je što sam naseo na provokacije, grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam ja imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na dva bitna događaja što su bila u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio. Toliko – rekao je Bjelogrlić nakon saslušanja u niškoj policiji.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti