Princ Čarls odlučio: Deca Megan i Harija nikada neće dobiti kraljevske titule?

26.08.2021

18:15 >> 18:21

0

Pod pritiskom javnosti je rešio da značajno smanji broj članova monarhije, odnosno pažljivije nego ikad probere ko će koje zvanje da nosi

Princ Čarls odlučio: Deca Megan i Harija nikada neće dobiti kraljevske titule?
Copyright Princ Čarls Profimedia

Javnost sa sve manje naklonosti posmatra život na visokoj nosi članova britanske kraljevske porodice, a upravo je to bio razlog zašto je princ Čarls, inače prvi u redu za presto, rešio da „napravi popis”. Tako je, osim što je skovao novi dugoročni porodični plan po kom će se značajno smanjiti broj članova monarhije, zbog pritiska javnosti, odlučio da deca njegovog sina nikad neće dobiti kraljevske titule.

Pročitajte još:

Naravno, samo u slučaju da on ikad „preuzme tron”.

Po sadašnjem pravilu, inače, unuk vladara polaže pravo da bude princ, ali i monarhija se menja sa vremena na vreme, pa bi moglo da dođe do još jedne promene koja se sasvim sigurno neće svideti „odbeglima”, odnosno Megan i Hariju, koji trenutno žive i podižu decu u Americi. Odluka koja je mnoge zatekla, ističu dalje tamošnji mediji, ipak nije direktno usmerena protiv poznatog para, već je deo „većeg slike” koja će obuhvatiti i princa Endrua.

– Čarls shvata da javnost ne želi da plaća ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Bakingemskoj palati bi se verovatno srušio… – tvrde iz palate, prenose strani mediji.

Megan Markl i princ Hari Profimedia

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike