„Dete nazvati tako je zaista bilo krajnje neobično..." Dado Topić o svom pravom imenu: Svi se čudili, ali njegovi roditelji su insistirali!

18.04.2023

19:31

0

Vrmenom se, kaže, ništa nije promenilo

„Dete nazvati tako je zaista bilo krajnje neobično..." Dado Topić o svom pravom imenu: Svi se čudili, ali njegovi roditelji su insistirali!
Dado Topić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Listi poznatih poput Ane Bekute, koja u stvari nosi ime Nada Polić, te Bebi Dol, odnosno Dragani Šarić i brojnim drugima, Dado Topić može da se pridruži uzimajući u obzir da mu u ličnoj karti ne piše isto ime s kojim se i proslavio. Dado mu je, naime, samo nadimak, dok mu pravi ime glasi Adolf.

Rođen je 1949. godine u Novoj Gradiški, a kada su roditelji išli da ga prijave i upišu naslednika u knjigu rođenih, svi su se bili čudili. Ipak, oni su insistirali na tom imenu, pišu dalje mediji, a prema rečima muzičara - vremenom se ništa nije promenilo, tačnije - ime nije dobilo na popularnosti.

– Bilo je to samo četiri godine po završetku Drugog svetskog rata, dakle u vreme kad ime Adolf nikako nije bilo popularno. Priznajem, premda je to moje ime, s vremenom nije postalo ništa popularnije, ali 1949. nazvati sina Adolf bilo je zaista krajnje neobično – izjavio je jednom prilikom on, koji je na putu do zvezda s jednim školskim drugom bio rešio da osnuje bend i, prema sopstvenom priznanju, svirali su po kartonskim kutijama.

Dado Topić, ATAImages/Antonio Ahel
 

– Prvo takmičenje bendova u Osijeku, sećam se.. Niko nije hteo da peva i rekao sam ja ću! Bili smo zadnji od osam bendova, jer je ljudima nekako bila nepoznata ta pesma koju smo mi odabrali. Inače engleski smo naučili u kaubojskim filmovima. Onda smo bili na još nekoliko takmičenja i uvek smo bili zadnji - kazao je Dado u emisiji „Iz profila“, ali i naglasio kako ga to uopšte nije i obeshrabrilo.

– Kupili smo bele čizme skoro do kolena, trebalo se pojaviti na svirci i biti prepoznat i zapamćen po nečemu. Mi smo u tome te večeri uspeli sto odsto! Svi su pričali o tome - sećao se on, koji je kasnije svoj veliki san svakako i ispunio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike