Ubica Džona Lenona se izvinio udovici Joko Ono: Žao mi je zbog bola koji sam joj naneo!

22.09.2020

20:11

0

Mark Dejvid Čepman tražio je uslovnu slobodu, što je sud u Njujorku odbio, a on je zatim izrazio žaljenje za zločin koji je počinio pre 40 godina

Ubica Džona Lenona se izvinio udovici Joko Ono: Žao mi je zbog bola koji sam joj naneo!
Copyright Joko Ono i Džon Lenon/ Youtube printscreen/ Yoko Ono

Posle 40 godina od smrti Džona Lenona, njegov ubica Mark Dejvid Čepman i dalje pokušava da dobije uslovni otpust koji je zatražio na saslušanju u Njujorku, a sada se u tom cilju izvinio muzičarevoj udovici Joko Ono.

Ipak, ono što deluje paradoksalno, jeste da je Mark istakao da je svestan da je to što je uradio odvratno i da zaslužuje smrtnu ili doživotnu kaznu zatvora, ali s druge strane ne odustaje godinama od toga da dobije uslovnu slobodu. Sud je taj zahtev razmotrio kao nešto što bi bilo “nespojivo sa dobrobiti društva”. Joko Ono je bila pored Džona kada je Čepman pucao četiri puta u njega, pa je ubica izrazio žaljenje za taj tragičan događaj.

Mark Dejvid Čepman/ Youtube printscreen/Inside Edition

– Želim da ponovim da mi je žao zbog toga što sam uradio. Ne postoji opravdanje. Uradio sam to zbog slave. Smatram da je to najgori zločin koji može da se uradi nekome ko je potpuno nevin – rekao je Čepman, a zatim istakao da saoseća sa udovicom muzičara.

– Hoću da naglasim da je to bio veoma sebičan čin. Bio je izuzetno poznat. Nisam ga ubio zbog njegovog karaktera ili toga kakav je čovek bio. Bio je ikona. Bio je porodični čovek. Bio je neko ko je govorio o stvarima o kojima mi danas smemo da govorimo. Jedini razlog za to što sam uradio jeste zato što sam želeo slavu za sebe. Žao mi je zbog bola koji sam uzrokovao njoj. Razmišljam o tome stalno – rekao je počinitelj govoreći o Joko.

Na saslušanju je Mark napomenuo i da će razumeti ukoliko odluka suda ostane ista – da bude doživono u zatvoru.

–  Neki ljudi se ne slažu sa mnom, ali svako dobija drugu šansu. Ako zakon i vi izaberete da me ostavite ovde doživotno, neću se žaliti – poručio je Lenonov ubica.

On je pre više od jedne decenije izjavio i da su na njegovoj crnoj listi bili i Džoni Karson i glumica Elizabet Tejlor, ali da je u vrhu bio čuveni muzičar “Bitlsa”

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: BBC

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike