Sergej Ćetković i Aleksandra Radović proslavili titulu najboljih pevača godine

24.09.2020

10:46

0

Autor: Dejan Ćirić

Naxi radio dodelio tradicionalna priznanja najboljima

Sergej Ćetković i Aleksandra Radović proslavili titulu najboljih pevača godine
Copyright Sergej Ćetković Promo/Željka Dimić

Pevač Sergej Ćetković i pevačica Aleksandra Radović proglašeni su za pevače godine po izboru slušalaca Naxi radija. Uručenje ovih prestižnih priznanja ujedinilo ih je u poruci da muzika predstavlja nezaobilazni deo života svih nas, kao i da se nadaju da uskoro stižu bolji dani za sve umetnike. Slušaoci Naxi radija nagradili su i Zdravka Čolića, Severinu, Nevenu Božović, grupa Crvena jabuka i Željka Samardžića.

Od kako se dodeljuje, nagrada „Naxi Zvezda“ sinonim je za najveće muzičke zvezde i stvaraoce čiji rad je obeležio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u „Naxi Zvezdu“ – jedinu radijsku nagradu u regionu.

– Ponosna sam na to što smo i ove godine uspeli da održimo tradiciju, uprkos situaciji sa pandemijom. Najbolji pevači, kompozitori, stvaraoci, zaslužili su da ih publika nagradi za njihov rad u godini za nama. Hvala im na divnim pesmama, koncertima, i na tome što su svojom muzikom deo svakog našeg dana. Čestitam svim pobednicima – izjavila je Maja Raković, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Aleksandra Radović i Maja Raković Promo/Željka Dimić

– Ove godine proslavljam dvadeset godina muzičke karijere. Krenuli smo poletno početkom godine, od velikih koncerata u Zagrebu i Splitu, pa do Mostara i Banjaluke, imali velike planove za koncert u Beogradskoj Areni, ali nažalost desila se korona. Malo smo podigli ručnu i stavili sve „na ler“. Ovo vreme sada koristim za porodicu i sve ono što nisam stizao u prethodnom periodu. Što se tiče nagrade, obradovala me je i sama nominacija. Titula „pevača godine“ za mene ima veliko značenje u ovoj godini. Cela ova situacija podstakla me je da radim i pripremam nove pesme, jer želim da se svojoj publici zahvalim na dugogodišnjoj podršci. Jedna od njih je i pesma „Vratile se ptice“ objavljena ovog leta – izjavio je Sergej Ćetković.

Njegova koleginica i kuma, Aleksandra Radović, ove godine proglašena je za pevačicu godine, nakon glasanja slušalaca koje je trajalo mesec dana. Kada je pop muzika u pitanju, ova titula ne čudi, jer je poznata pevačica ovog februara predstavila novi album sa kog su se već izdvojili hitovi „Ne Hvala“, „Ljubavi moja“, „Gde ćeš ovu noć“ i „Živim Bol“.

– Album „Predvorje života“ objavljen je uoči proglašenja pandemije korona virusa u svetu. U prvom trenutku činilo mi se kao da će sav trud i rad mog tima pasti u vodu, što na kraju nije bio slučaj. Hvala publici na skoro dve decenije podrške i ljubavi, o čemu svedoči i ova nagrada koja mi je posebno draga i jedva čekam da je proslavimo na koncertima i nastupima širom regiona, kada se za to steknu uslovi – istakla je Aleksandra Radović.

Pored Aleksandre i Sergeja, „Naxi zvezda“ na osnovu glasova slušalaca dodeljena je u još četiri kategorije. Pesma godine je Severinina „Rođeno moje“, album „Sarajevo 1985. – 2020.“, kojim grupa Crvena Jabuka slavi jubilej, proglašen je za album godine, a trijumf Zdravka Čolića i šest uzastopnih Arena u Beogradu ovenčan je priznanjem za koncert godine. Za najbolju muzičku saradnju nagradu su dobili pevačica Nevena Božović i kompozitor Dušan Alagić za pesmu „Nestajem s vetrom“. Pored priznanja u kategorijama u kojima su pobednici izabrani na osnovu glasova slušalaca, urednički tim dodelio je još dva važna priznanja. „Naxi zvezda“ za izuzetan doprinos muzici dodeljena je Željku Samardžiću, a „Naxi zvezda za sva vremena“ Zdravku Čoliću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike