Lenonov sin intervjuisao Makartnija: Dvodelni radio dokumentarac na BBC 3. i 4. oktobra

26.09.2020

12:55 >> 13:38

0

Autor: L. Golubović

Član Bitlsa je Šonu Lenonu rekao da na početku rada benda nije bio zadovoljan nekim pesmama, ali da su se on i Džon kasnije uklopili

Lenonov sin intervjuisao Makartnija: Dvodelni radio dokumentarac na BBC 3. i 4. oktobra
Copyright Džon Lenon i Pol Makartni Profimedia

Prošlo je skoro 40 godina od smrti Džona Lenona, a interesovanje za njegov život, ali i odnos sa ostalim članovima Bitlsa, posebno Polom Makartnijem, ne jenjava. Novo svetlo na istoriju legendarnog benda mogao bi da baci i intervju sa Makartnijem, koji će na radiju BBC biti emitovan iz dva dela, 3. i 4. oktobra, a vodio ga je ni manje ni više nego Šon Ono Lenon, najmlađi sin ubijenog muzičara. Povod za ovaj radio dokumentarac je 80 godina od rođenja njegovog oca.

Kako navode strani mediji, Makartni je Lenonovom sinu priznao da je u početku bilo nekoliko pesama koje im baš i nisu najbolje ,,legle“.
– Na kraju smo počeli da pišemo nešto bolje pesme, a zatim smo toliko uživali u procesu zajedničkog učenja, da nam je zaista i krenulo – rekao je između ostalog Makartni, i dodao da mu je danas drago što je upoznao Lenona, koji je svirao istu muziku kao i on, i što su se međusobno dopunjavali.
Pored Makartnija, sagovornici Šona Ono Lenona u spomenutom radio dokumentarcu biće njegov brat i stariji Lenonov sin Džulijan Lenon, kao i Elton Džon, koji je bio blizak prijatelj slavnog muzičara.
Džona Lenona je hicima iz pištolja 1980. u Njujorku ubio Mark Dejvid Čepmen, kome je nedavno odbijen uslovni otpust. Čepmen se na saslušanju izvinio Lenonovoj udovici a Šonovoj majci Joko Ono, rekavši da mu je žao zbog ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike