Tajna Merlinove pesme „Moj je život Švicarska”: Krije tužnu ljubavnu priču

09.02.2023 | 23:31

Pevač je svoju priču o nesrećnoj ljubavi i devojci koja ga je ostavila pretočio u stihove

Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Dino Merlin danas važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda. Njegove pesme su apsolutni hitovi, a gotovo svaki stih njegovih numera krije bolnu istinu o njegovom životu

Brojne pesme uz koje su mnogi patili i žalili za nesrećnim i izgubljenim ljubavima nastale su u Merlinovoj radionici i mnoge od njih prate zanimljive životne situacije s kojima se u toku svog života pevač susretao.

Jedan od najvećih hitova „Moj je život Švicarska” je priča o nesrećnoj ljubavi koju je pevač iskusio kada ga je devojka ostavila zbog novca. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Dino Merlin

Merlin je kao mladić voleo jednu devojku za koju se ispostavilo da je sponzoruša. A kako je on bio siromašan tada, nije mogao da joj ispuni sve njene prohteve i ona ga je ostavila i otišla sa bogatim dečkom u Švajcarsku.

Pošto se Merlin proslavio, stekao veliku popularnost, ona se vratila u Sarajevo zbog njega, a on joj je otpevao ovu pesmu po prvi put: Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene!

Skymusic photo team
Dino Merlin

Život ga nije mazio, i dan-danas nosi velike ožiljke koje je pretočio u hitove. Tako je u jednom periodu svog života završio u psihijatrijskoj ustanovi u Nemačkoj, kada je u četiri zida napisao numeru „Ja potpuno trijezan umirem”.

Brojne su životne situacije i boli koje je Merlin iskusio i pretočio u pesme poput: „Nedostaješ” koju je napisao posle smrti majke, „Kad si rekla da me voliš”, pesma koja opisuje njegovu ljubav sa suprugom Amelom, a njeni roditelji su se protivili njihovoj vezi.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam