Holivudska buntovnica danas puni 74 godine: Svi tabui koje je razbila Suzan Sarandon

04.10.2020

05:48 >> 15:49

0

Veze s mlađim muškarcima, troje dece o kojima nije maštala... Glumica je u životu postigla mnogo i to ne samo u poslovnom smislu

Holivudska buntovnica danas puni 74 godine: Svi tabui koje je razbila Suzan Sarandon
Copyright Suzan Sarandon Profimedia

Čuvena oskarovka Suzan Sarandon rođena je 1946. godine na današnji dan, 4. oktobra. Najstarije je od devetoro dece domaćice Lenore Meri i Filipa Leslija Tomalina, televizijskog producenta i pevača. Svoje ime u svetu glume gradila je otkako je završila fakultet, a nakon čak pet nominacija, Oskara je osvojila 1996. godine, posle uloge u filmu ,,Mrtav čovek hoda”.

– Radujem se starenju. Vremenu kada će postati manje bitno kako izgledaš, a mnogo važnije kakav si – rekla je jednom prilikom ona.

Suzan Sarandon Profimedia

Kada je tek počinjala, skretali su joj pažnju da nipošto ne govori javno o tome da li priželjkuje porodicu. Za razlog navodili su da će biti manje privlačna, te joj predviđali kraj karijere do četrdesetih.

– Pokušavam da živim svaki dan u sadašnjosti i da ne skrećem pogled s nepravde – jedna je od mudrosti ove glumice, koja se uprkos svemu, ostvarila kao majka čak tri puta.

Ćerku Evu dobila je u kratkoj vezi sa italijanskim rediteljem Frankom Amurijem.

– Rekli su mi da neću imati decu. To mi nije previše smetalo jer muškarci koji su mi se sviđali baš i nisu bili očinski tipovi. Kad sam prvi put zatrudnela, nisam dobro poznavala Evinog oca. Ljudi su mi govorili da sam luda što ću biti samohrana majka, ali ja sam znala da sam došla do tačke života i karijere kad mi to neće biti teško. Nije da sam tražila takav izazov, odrasla sam kao najstarija od devetoro dece i znam da nije lako, ali trebalo mi je neki smisao u životu. Dete je došlo neplanirano, ali odmah sam pomislila da je tako trebalo da bude. Bila je to jedna od najboljih odluka koje sam donela u životu – ispričala je jednom prilikom ona.

Suzan Sarandon Profimedia

Sinove Majlsa i Džeka dobila je sa dugogodišnjim partnerom i kolegom glumcem, Timom Robinsom, mlađim od nje 12 godina. Važili su za jedan od najskladnijih parova Holivuda, ali za 23 godine koliko su bili zajedno, nikada se nisu venčali.

– Plašim se da me ne uzme zdravo za gotovo ili ja njega – pričala je Suzan, verujući da će i bez papira ostati zauvek zajedno.

Njihov raskid je zato veoma teško podnela.

– U toj situaciji su vam potrebne drugarice, da toliko šetate da više nemate snage da plačete – izjavila je jednom prilikom, a onda i istetovirala ,,A new day, a new dawn”.

Iako su bili poznati po liberalnom aktivizmu, nikad svoja politička opredeljenja nisu nametali ostalim članovima porodice.

– Nisam se ni trudila da forsiram svoje sinove da se upliću u politiku – rekla je ona tamošnjim medijima.

Suzan je, inače, nastavila s aktivizmom i oglašavala se na razne teme tokom godina. Jednom prilikom javno je kritikovala Džoržda Buša, a pak drugom navodno nazvala papu Benedikta nacistom, pa se i sama našla na meti kritika. Tokom protesta protiv Trampove imigracione politike bila je jedna od 575 osoba koje su bile uhapšene pre dve godine.

Suzan Sarandon Profimedia

Međutim, ljubavi koje joj nisu donele naslednike – podigle su jednako veliku prašinu u javnosti.

Suzan i Dejvid Bouvi

2004. godine, Suzan Sarandon otkrila je da je pre tri decenije bila u ljubavi sa Bouvijem. Sve se dogodilo pošto su se upoznali radeći na hororu ,,The Hunger”.

– Njega i treba idealizovati. On je neverovatan. To je bio baš interesantan period – izjavila je ona, a preneli strani mediji.

Suzan i Kris Sarandon

Kris je prvi muž poznate glumice. Venčali su se sredinom septembra 1967. godine, ali kao bračni par nisu mnogo potrajali. Razvod je usledio 1979, a Suzan je zadržala njegovo prezime.

Suzan i Džonatan Briklin

– Kada ste zaljubljeni, godine, pol i boja kože nisu bitni – ovo je pravo vreme kada treba istaći ovaj glumičin citat.

Naime, nema ko nije podigao obrve kada je saznao da se Suzan zabavlja sa 30 godina mlađim scenaristom Džonatanom Briklinom, nekoliko meseci nakon razvoda od Tima Robinsa, koji je takođe bio mlađi od nje (12 godina). Ovo je javnost tada smatrala njenom ,,korakom dalje”, ali paru šuškanja nisu nimalo smetala. S druge strane pošto, prema njenim rečima, nisu klasičan par, scenarista i majka troje dece nisu živeli zajedno, iako im je veza bila jaka.

– Verujem u brak zbog drugih ljudi. Ako vama odgovara, to je sjajno. Meni je uvek malo delovao kao zatvor… Sve postane manje spontano. Teško mi je da zamislim situaciju u kojoj bih se opet odlučila na to – govorila je u tom periodu ona o braku.

Suzan Sarandon Profimedia

Suzan Sarandon u martu ove godine po treći put je postala baka. Njena ćerka Eva rodila joj je treće unuče, Matea Entonija Martina, i to kod kuće. Pored Mejdžor i Marlo, on se pridružio naslednicima kojima slavna glumica ne dozvoljava da je zovu ,,bako”.

– Pozajmila sam jedno ime od svog dobrog prijatelja koji je sa juga, a on je svoju baku zvao ,,dušo”. Sa tim sada eksperimentišem i Evi se to dopada, pa ćemo videti – izjavila je ona posle ćerkinog prvog porođaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike