Tajna Čolinog hita „Noć mi te duguje“: Posvećena je njegovoj velikoj ljubavi i autorsko je delo

04.01.2023 | 23:31

Numera je snimljena pre više od dve decenije

Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Numera „Noć mi te duguje“ Zdravka Čolića Čole snimljena je pre više od dve decenije, a jedna je od pevačevih najvećih hitova. Ova numera krije posebnu tajnu i tiče se Čolinog emotivnog života pre nego što je upoznao suprugu Aleksandru.

Naime, Čola je godinama u skladnom braku braku sa suprugom Aleksandrom sa kojom ima dve ćerke, Unu i Laru, a o njegovom privatnom životu se malo toga zna, a o emotivnom tek. 

Čola je u mladosti ljubio poznatu jugoslovensku glumicu Jasnu Ornelu Beri, koja je glumila u filmovima „Na putu“, „Grbavica“, „Nafaka“, ali i „U zemlji krvi i meda“ koji je režirala Anđelina Džoli.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zdravko Čolić

 

Ona je bila Čolina velika ljubav sedamdesetih godina u Sarajevu, gde su oboje živeli, a Jasna je tada važila za jednu od najlepših devojaka. To je bila ljubav na prvi pogled, velika i iskrena, a Jasna je 47. godina kasnije pričala o njemu, ističući da joj je on prva ljubav u životu.

- Mi smo se upoznali jako mladi, davno. Odlazili smo na Skenderiju, u Dom mladih, koji je okupljao talente, i tu su bili ne samo muzičari već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se ja prvi put zaljubila. Svi mi imamo prve ljubavi i uvek će imati jedan deo u mom srcu koji je samo rezervisan za njega. Pogotovo zato što sam imala jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti čitav život - ispričala je Jasna svojevremeno za jedan bosanski medij otkrivajući kako je izgledao njihov prvi susret posle rata:

ATAImages/Antonio Ahel
Zdravko Čolić

- Prvi put nakon rata sreli smo se u Beogradu, bio je to jako dirljiv susret koji nikad neću zaboraviti. On je fascinantna ličnost i svoju harizmu uspešno održava i danas. Pre svega je dobar čovek. Čola mi je posvetio pesmu „Noć mi te duguje“, koju je sam napisao.

Inače, numera „Noć mi te duguje“ je autorsko delo, čiji su tekst napisali Marina Tucaković Momčilo Bajagić Bajaga i Ljiljana Jorgovanović, dok je muziku za pesmu radio sam Čolić. 

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam