Nema kraja optužbama protiv Vajnstina: Preti mu još 140 godina robije!

05.10.2020

11:57 >> 18:22

0

Ukoliko se dokaže da je kriv i po novim tužbama zlostavljanih žena, producent će ostatak života provesti u zatvoru

Nema kraja optužbama protiv Vajnstina: Preti mu još 140 godina robije!
Copyright Profimedia

 

Nema kraja optužbama za se*sualno zlostavljanje protiv Harvija Vajnstina. Nakon što je upućen na izdržavanje zatvorske kazne od 23 godine zbog silovanja više žena, sada mu preti i robija od 140 godina – naime, još šest žena optužilo je holivudskog producenta.

On se sada tereti za tri silovanja i tri prisile na oralni seks koje su se, kako se navodi u optužnici, dogodile na Beverli Hilsu u razmaku od šest godina.
Prva optužba za silovanje je u u vezi sa jednom od četiri poznate žrtve Vajnstina, a to se navodno dogodilo u periodu između septembra 2004. i septembra 2005. godine. Ostale krivične prijave se odnose na novu, petu žrtvu, koja ga optužuje za silovanje u dva navrata, u periodu od novembra 2009. do novembra 2010.

Filmski producent je prvo optužen za silovanje jedne žene i seksualno zlostavljanje druge. U pitanju su odvojeni incidenti iz 2013. godine. Okružno tužilaštvo Los Anđelesa je potom slučaj proširilo i optužili su ga za seksualno zlostavljanje još jedne žene, koje se dogodilo u maju 2010. godine. Nakon toga su usledile nove optužbe, a sada ih ima ukupno 11. Ukoliko se dokaže da je izvršio sva dela koja mu se stavljaju na teret, biće osuđen na ukupno 140 godina zatvora, rekao je okružni tužilac iz Kalifornije, piše Miror.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mirror

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike