Lukasov sin tuži Teodoru Džehverović: Uzeće joj 100.000 evra zbog krađe izvođačkih prava! Oglasio se i folker o drami!

08.12.2022

10:27

1

"Tresi, tresi" će pevačici možda doći glave

Lukasov sin tuži Teodoru Džehverović: Uzeće joj 100.000 evra zbog krađe izvođačkih prava! Oglasio se i folker o drami!
Sledi joj tužba: Andrej Vukasnović i Teodora Džehverović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Teodora Džehverović našla se u nebranom grožđu, jer će dobiti tužbu od sina Ace Lukasa, Andreja Vuksanovića.

Razlog ove odluke je krađa izvođačkih prava zbog pesme "Tresi, tresi" iz 2019. godine. Ova pesma na Jutjubu ima više od 70 miliona pregleda, te Lukasov sin ne planira da opristi pevačici što ga nije ispoštovala. 

Naime, u pesmi je iskorišćen Andrejev glas, navodno bez njegove dozvole, pa ukoliko sud presudi u korist Vuksanovića, Teodora će morati ozbiljnu svotu novca da mu isplati. On će zahtevati polovinu zarađenog novca od pregleda na Jutjubu, što je oko 100.000 evra.

- Teodora je s tom pesmom od Jutjuba imala prihod od 140.000 evra, a pošto su koristili Andrejev glas, to znači da ima pravo na polovinu zarade. To je nekih 70.000 evra, plus još nekih 40.000 evra od organizacije proizvođača fonograma Srbije, kao i od prava izvođača. Ona i Moreno su i tu pokrali prava, jer nije bio prijavljen. To je ozbiljna prevara - ispričao je neimenovani sagovornik za Kurir.

Lukas, inače, podržava sina da se profesionalno bavi muzikom, a povodom predstojeće tužbe je rekao:

ATAImages/ Antonio Ahel
Aca Lukas

- Nisam znao da je Andrejev glas iskorišćen u Teodorinoj pesmi jer ja to ne slušam. A nije ni moj sin. On je još davno kod Morena u studiju snimio neki deo, ponavlja reči: "Tresi, tresi." To je završilo kod Teodore u pesmi. Ne može tako! To je krađa izvođačkih prava, koja su zaštićena u agenciji za izvođačka prava. Tog Morena i ne znam. Kad mi je Andrej rekao za to, ja sam se frapirao. Poslušao sam pesmu i čuo njegov glas - istakao je Aca, dok Teodora i Andrej nisu odgovarali na pozive.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike