Rasta priprema tužbu protiv Srbije! Oglasio se njegov advokat i objasnio šta se dešava

23.12.2020

09:16 >> 09:19

0

Reperov zastupnik, Uroš Milosavljević, smatra da je njegov klijent nezakonito u pritvoru 83 dana

Rasta priprema tužbu protiv Srbije! Oglasio se njegov advokat i objasnio šta se dešava
Copyright Stefan Đurić Rasta Antonio Ahel/ATAImages

Stefan Đurić Rasta planira da pokrene proces protiv Srbije zbog toga što je u pritvoru već 83 dana zbog navodne prodaje narkotika, a to je potvrdio i njegov advokat Uroš Milosavljević.

pročitajte još

– Ako se na kraju ispostavi da Stefan nije potpuno kriv, on će imati pravo na odštetu od države za svu materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je naneta. Moj klijent ima pravo na tužbu i naknadu štete, koja će mu biti isplaćena iz republičkog budžeta, a to znači iz naših džepova. Međutim, ako bude osuđen, nema pravo na odštetu, tako da sve zavisi od kazne koja će mu biti izrečena – poručio je reperov zastupnik. Milosavljević smatra da se Đurić dugo nalazi u pritvoru samo zato što je javna ličnost.

– Stefan je u pritvoru potpuno nezakonito! Nije mu mesto tamo. Tužilaštvo tvrdi da on prodaje drogu, a mi kažemo da je reč samo o beznačajnoj količini narkotika koju je on koristio za sopstvene svrhe. Ne postoji nijedan dokaz da on prodaje drogu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru. Sedi u ćeliji jer je poznata ličnost, a sve da bi se poslala poruka ljudima da nema nedodirljivih. Nije Rasta jedina osoba koja duva, ali je sporno to što je javna ličnost. Šta ja da radim što on po ceo dan duva u Srbiji dok je u drugim zemljama legalizovana marihuana? – pita se Rastin advokat, dodajući da je i situacija sa koronavirusom dodatno otežala slučaj.

ATAImages/ Antonio Ahel

– Predmet tapka u mestu jer skoro ništa ne radi. Pretpostavljam da je sve usporeno zbog korone jer već dva meseca ništa nije urađeno. Čekamo da se pokrenu stvari, ali odgovorno tvrdim da je pandemija usporila proces. Stefan ostaje do kraja godine u Centralnom zatvoru, a onda će Apelacioni sud doneti odluku da li će ga i dalje držati u pritvoru – ističe Milosavljević za “Informer”.

pročitajte još

Podsetimo, Rasta je uhapšen 4. oktobra, kada je kod njega u stanu pronađena veća količina marihuane. On je tvrdio da je sva ta droga za njegovu ličnu upotrebu, ali je Više tužilaštvo počelo istragu pod sumnjom da se bavio prodajom nedozvoljenih supstanci. Đuriću je za ovo delo zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike