JK se obratila Pokrajinskom sekretarijatu zbog crnog pantera: On ne sme biti ubijen!

12.11.2022

14:25

7

Pevačica je apelovala da se pronađe stručno lice koje će na bezbedan način uspavati životinju i vratiti je bezbedno

JK se obratila Pokrajinskom sekretarijatu zbog crnog pantera: On ne sme biti ubijen!
Jelena Karleuša - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jelena Karleuša ne odustaje od borbe za zaštitu životinja. Posle javne prozivke lovaca na divljač, ona je uputila poruku i Pokrajinskom sekretarijatu.

Kako se pojavila vest da je na teritoriji Apatina viđen crni panter, javnost je zabrinuta, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je izdao saopštenje u kojem je navedeno da će se preduzeti sve mere opreznosti radi zaštite lokalnog stanovništa. 

Ovo saopštenje je uznemirilo Karleušu, koja im je putem Instagrama uputila poruku, ističući da su brojni načini da se divlja zver uhvati, a ne da se liši života. 

Kako je navela, najviše joj je zasmetalo to što nigde nije pomenuto da se životinja nikako ne sme ubiti.

Instagram printscreen/karleusastar
JK se obratila Pokrajinskom sekretarijatu

 

- Obraćam se Pokrajinskom sekretarijatu koje je ovaj papir izdalo. Potrudite se da lovci ubice koje kontaktirate ovim papirom, ni na jedan način ne povrede crnog pantera, kao što besomučno ubijaju druge divlje životinje po Srbiji! Ponoviću, panter ne sme da se ubije, jer postoje i drugi načini u normalnim zemljama sem ubijanje životinja. Vi kao država morate da angažujete stručna lica koja ce životinju privremeno uspavati i preneti na sigurno! Ne pijane ubice iz zabave - napisala je ona i dodala:

- Na papiru koje izdala pokrajinska vlada i poslala nekakvim lovačkim udruženjima, nisam pročitala zahtev da se crni panter ne ubije, niti sam pročitala plan i uputstvo kako životinju privremeno uspavati, preneti, čime, ko, kako, itd. Prema tome, pokrajinska vlada je faktički izdala nalog za ubijanje životinje, crnog pantera.

Instagram printscreen/karleusastar
JK se obratila Pokrajinskom sekretarijatu

Pevačica je apelovala da državni organi angažuju stručno lice koje će na bezbedan način uspavati životinju i vratiti je odakle potiče.

- Budu li lovci ubili crnog pantera koji prestravljeno luta po okolini Apatina, poslaćemo užasnu poruku čitavom svetu. Da smo nestručni, nesposobni, da smo divljaci i da znamo samo da ubijemo! Crni panter, do sada nije ugrozio čak ni kokošku, sigurno je umoran, uplašen i gladan. Bude li ubijen mi ćemo dokazati da smo go*na. Nađite stručna lica koja će životinju privremeno uspavati i bezbedno preneti na sigurno. Lovci će pantera ubiti - završila je Jelena.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike