Ove zvezde su zaradile milione, a plaćale su kirije: Neke su i dan-danas podstanari!

12.10.2020

12:31 >> 08:32

0

Neki su morali da dignu kredite, neki da pozajme novac, a pojedini još žive sa cimerima

Ove zvezde su zaradile milione, a plaćale su kirije: Neke su i dan-danas podstanari!
Copyright ATAimages/Antonio Ahel

Estradne ličnosti poznate su po luksuznom stilu života i gotovo redovno se hvale nekretninama kojima raspolažu. Međutim, mnogobrojne zvezde i zvezdice morile su podstanarske muke. Uprkos popularnosti, kao i dobroj finansijskoj situaciji, neke od njih dugo nisu imale svoj krov nad glavom, a neke ga još nemaju. Razlozi su razni – pojedine su pre ulagali u porodične nego u nove nekretnine, a drugima kupovina stana uopšte i nije bila na listi prioriteta.

Romana Panić Antonio Ahel/ATAImages
06, oktobar, 2020, Beograd – Romana Panic je u Promenada Event Centru odzala press konferenciju “ISTINA ” na kojoj je prvi put govorila o hapsenju u Australiji. . Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Romana Panić dugo je živela kao podstanar. Svojevremeno, boraveći u iznajmljenom stanu na Dorćolu, medijima je govorila kako stalno ulaže u nešto novo, ali nikako u nekretnine. Još 2007. planirala je da podigne stambeni kredit, a kasnije je navodno pozajmila 50.000 evra jer joj je falilo čak 30.000 za dvosoban stan na Voždovcu, gde i danas stanuje. U svoj dom Romana se vratila i posle boravka u australijskom zatvoru, gde je ležala zbog pljačke bankomata.

Goca Tržan  ATAImages/Stefan Tomašević

Goca Tržan na kredit je kupila stan u Mirijevu dok je bila udata za Ivana Marinkovića. Iako je punih 13 godina pre toga bila zvezda, pop pevačica plaćala je kiriju, a za svoj podstanarski status krivila je bivšeg menadžera i kuma Ganeta Pecikozu. Nakon razvoda, Tržanova je ostala sa ćerkom u stanu u Mirijevu, a isplaćivala ga je na rate. Ivan ju je, međutim, nekoliko puta javno prozivao i tražio da mu da 20.000 evra, jer je “kredit podigla na osnovu hipoteke na stan njegove majke”. Pevačicu je ovo iznerviralo, pa je rešila da proda tu nekretninu i preseli se sa naslednicom i drugim suprugom Rašom Novakovićem u kuću u Rakovici. Stan planira da, navode pojedini mediji, prepiše na ime bivšeg, te će on ubuduće morati da plaća rate za kredit. Ukoliko to ne bude radio, banka će mu oduzeti nekretninu.

Rada Manojlović
Antonio Ahel/ATAImages

Rada Manojlović je dugo bila najuspešniji podstanar na estradi. Iako je od početka karijere 2009. bila jedna od najpopularnijih i najzaposlenijih pevačica, koja je mesečno zarađivala ogroman novac, kućenje joj nije bilo prioritet. Ulagala je u karijeru i porodični dom u Četerežu, koji je posećivala kad god bi joj to obaveze dozvoljavale, a u prestonici je živela kao podstanar. Tek 2018. rešila je da pazari svoj krov nad glavom. Prvo su joj se dopali stanovi na Vračaru i Crvenom krstu, ali na nagovor kolega, odlučila se za nekretninu u Beogradu na vodi.

Tanja Savić
ATAImages/M. M.

Tanja Savić preselila se iz rodnog Radinca u Beograd kada je započela karijeru. Njeni roditelji ostali su u porodičnoj kući, u koju je pevačica pre nekoliko godina uložila 20.000 evra i renovirala je. Po povratku iz Australije u Srbiju Tanja je nastavila da radi na svojoj karijeri, živeći u prestonici kao podstanar. Ona uživa u luksuznom, ali iznajmljenom stanu na Novom Beogradu, a san o sopstvenoj nekretnini i dalje nije ostvarila. Nedavno je izjavila da joj suprug Dušan Jovančević, koji je u aprilu bez njenog znanja odveo njihovu decu u rodnu Australiju, nije dozvoljavao da se skući u Srbiji.

Milan Stanković
ATAImages/Krsto Vulović

Milan Stanković je podstanarski život posle Zvezdare nastavio na Dedinju, samo u više kvadratnih metara. Za životni prostor daje 500 evra mesečno, a kako se navodi, majka ga često posećuje.

Andreana Čekić
Antonio Ahel/ATAImages

Nakon takmičenja u „Zvezdama Granda”, Vanja Mijatović i Andreana Čekić živele su zajedno u stanu Ace Pejovića na Bežanijskoj kosi, a on je mladim koleginicama naplaćivao minimalnu kiriju. Njih dve bile su cimerke sve dok nisu počele bolje da zarađuju, a potom su se odvojile, ali i ostale drugarice.

Milica Todorović
Instagram

Milica Todorović je, prema pisanju medija, pre izvesnog vremena platila 60.000 evra za kupovinu stana u izgradnji, ali pošto nije dala ostatak novca u dogovorenom roku, investitor navodno nije hteo ni da joj omogući da kupi stan, niti da joj vrati pozamašnu kaparu. Kasnije se ispostavilo da je tih 60.000 evra uzeo njen zet, kojem je pevačica prepustila kupovinu nekretnine, zbog čega neko vreme nisu pričali. Takođe, komunikaciju je tada prekinula i sa sestrom Jovanom. Kasnije, pošto je izgladila porodične odnose, Milica se počastila nekretninom u glavnom gradu.
Sandru Markoviću, koji je devedesetih harao s „Prsluk bendom”, banka je 2017. uzela stan, pa je iz tog razloga postao podstanar u sopstvenom stanu.
– Pre deset godina sam digao kredit u „švajcarcima“, i da bih ga plaćao, prodao sam stan u Novom Sadu, nisam mogao da ga plaćam. Rata mi je skočila sa 320 na 650 evra. Našao sam ljude koji su kupili stan i sad mi ga oni iznajmljuju. Živim u svom stanu kao podstanar – rekao je za „Kurir” krajem 2019.

Indira Aradinović Indi Antonio Ahel/ATAImages

Indira Aradinović Indi svojevremeno je progovorila o svom podstanarskom iskustvu, iz trećeg stana u koji se preselila otkako se odvojila od roditelja. Ona je napomenula da joj kirija uopšte nije mala, iako prostor deli sa drugaricom.
– Ima oko sto kvadrata sigurno. Slavila bih kad bi bio moj. Treba zaraditi, brate, za ovo. Ali treba zaraditi i za kiriju… Svi misle da ležimo na parama. Ovo mi je prijateljska varijanta, dobila sam ovaj stan s popustom. A i dve smo stanarke, tako da kad podelimo troškove napola, može da se postigne. Nisam želela da odem da živim u 30 kvadrata da ne bih plaćala više od 200 evra – objasnila je pevačica za „Pulsonlajn“.

Milica Pavlović
ATAImages/Stefan Tomašević

Posle višegodišnjeg podstanarskog života, Milica Pavlović prošle godine pazarila je nekretninu, i to od 90 kvadratnih metara, za čak 320.000 evra. Pevačica je često isticala kako joj je plan da ulaže u karijeru i dobre spotove, te da zbog toga i živi kao podstanar. Međutim, kada je ipak došlo vreme da se skući, odrešila je kesu i obezbedila sebi krov nad glavom, a njena karijera zbog tog poteza uopšte nije trpela.

Bebi Dol ATAimages/Antonio Ahel

Iako je nekada bila velika zvezda, Bebi Dol, koliko je poznato, nikada nije uspela da se skrasi u sopstvenoj nekretnini. Dugo je živela kao podstanar u trošnoj kući na Vračaru. Odatle ju je, kako se pisalo u drugoj polovini 2019, isterao gazda jer nije imala novca za kiriju.

– Izdavao sam joj stan. Nisam imao lepo iskustvo sa njom kao stanarkom. Nije mi plaćala kiriju mesecima, imao sam velikih problema sa njom. Na kraju sam morao da je izbacim iz stana. Ona je hohštapler i prevarant. Neću da pričam o njoj – rekao je pevačicin bivši stanodavac za „Blic“.
Prema nepotvrđenim navodima, Bebi se tada preselila na Dorćol, zajedno sa majkom i mačkom.

I Maja Nikolić je godinama bila podstanar, i to ne u celom stanu, nego u sobi. Pre pet godina pisalo se da nekada veoma popularna pevačica stanuje u stanu jednog penzionisanog doktora u centru Beograda, za mesečnu kiriju od 70 evra.
-Izdajem sobu za 70 evra, i Maja bude malo kod mene, malo u nekom drugom stanu na Vidikovcu. Ne znam da li je taj drugi njen ili je kod nekog tamo – izjavio je 2015. za medije Majin tadašnji stanodavac.

Baka Prase Instagram

Inače, nema onog ko se nije šokirao kada je jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, na sva zvona rastrubio da iznajmljuje dupleks vredan dva i po miliona evra. On se u videu koji je snimio pohvalio džakuzijem, saunom i bazenom u ovom životnom prostoru, pa objasnio i da liftom direktno iz garaže može da uđe u stan.

Stefan Đurić Rasta
Antonio Ahel/ATAImages

Kada je zbog posedovanja velike količine marihuane uhapšen Stefan Đurić Rasta, na videlo je izašlo da je reper, za koga se mislilo da je bogataš na osnovu fotografija i snimaka koje deli na društvenim mrežama, ali i po pozamašnim sumama koje zarađuje, navodno podstanar – naime, mediji su pisali da je Rasta u policiji rekao da boravi u iznajmljenom stanu, a da je luksuzni automobil koji vozi, kupio na lizing.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike