Pit je jednu od prvih uloga odigrao u filmu oca srpske pevačice: Ja sam njega otkrio!

14.10.2020

19:46 >> 15:18

0

Od 400 glumaca koji su bili na kastingu, Božidar Nikolić je izabrao Breda i tako mu otvorio velika vrata

Pit je jednu od prvih uloga odigrao u filmu oca srpske pevačice: Ja sam njega otkrio!
Copyright Bred Pit Profimedia

Malo ko je znao da je Bred Pit jednu od svojih prvih uloga odigrao u filmu Božidara Nikolića, jednog od naših najpoznatijih snimatelja i direktora fotografije, kao i oca poznate pop pevačice Jovane Nikolić Mišković. Božidar je, inače, učestvovao u stvaranju legendarnih filmova u SFRJ – ,,Ko to tamo peva”, ,,Dečko koji obećava”, ,,Maratonci trče počasni krug”, ,,Balkanski špijun”, ,,Profesionalac”, pa tako i ,,Tamna strana Sunca”, u kom igra i čuveni Pit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Nikolić Mišković (@jovananikolicmusic) on Jul 5, 2016 at 1:13pm PDT

Ovaj film snimljen je 1988, kao američka koprodukcija sa SFRJ i Kanadom, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Milanović. Na spisku glumaca našli su se Šeril Polak, Gaj Bojd, Milena Dravić, Sonja Savić, Stole Aranđelović, ali i Bred Pit, kog je Božidar Nikolić otkrio na jednom kastingu.

– Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u ,,Metro Goldvin Majeru” i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, ,,Tamna strana Sunca”, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim – rekao je svojevremeno on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink, Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike