Kako je nastao hit "Neću, neću dijamante": Autor pesme je tada prodavao ćevape, a Halid je papirić sa tekstom nosio tri meseca u džepu

08.10.2022

14:49

0

Autor: Marija Mitić

Ova numera jedna je od najvećih hitova pevača, što se ne menja već decenijama

Kako je nastao hit "Neću, neću dijamante": Autor pesme je tada prodavao ćevape, a Halid je papirić sa tekstom nosio tri meseca u džepu
halid_08052018_00033 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Halid Bešlić u svojoj dugoj i uspešnoj karijeri ima mnoštvo hitova, a pojedini žive i već nekoliko decenija. Jedna od takvih je i čuvena numera "Neću, neću dijamante", koju je objavio davne 1984. godine, a sada se prisetio i kako je ona nastala.

 - Ta pesma je nastala 1983. godine. Dobio sam je od tekstopisca Fahrudina Pecikoze Pece koji je tada radio kao konobar i prodavao ćevape. Dao mi je, svidela mi se i tri meseca sam je nosio u džepu. Čitao sam taj tekst poznanicima, koji su bili oduševljeni. U to vreme smo pripremali album, jedan od mojih najboljih, i tek na kraju sam se setio te pesme i pomislio - pa hajde da i nju uvrstimo - počeo je Bešlić u "U tuđoj avliji".

Halid Bešlić Foto: ATAimages/Antonio Ahel
Halid Bešlić

- Tada su mi na taj tekst ponudili jednu melodiju, nalik na sevdalinku, što mi se nije dopalo, a tada sam bio stava da je "moja zadnja". Ja sam odlučivao o svemu pa sam tako predložio i ovaj ritam, devet osmina, u kojem je pesma, što se potpuno uklopilo.

- Kada sam je čuo uz taj ritam, na prvu, ma odmah sam znao da je to to! Malo smo je doradili, deo "Neću, neću" je moja ideja i eto. Sve ostalo je istorija, pesma je hit i dan danas - zaključio je pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike