Polusestra Megan Markl želi 19 svedoka da bi pobedila vojvotkinju na sudu: Opra će morati da daje iskaz?

04.10.2022

12:00

1

Ona smatra da ju je sestra klevetala i traži veliku odštetu

Polusestra Megan Markl želi 19 svedoka da bi pobedila vojvotkinju na sudu: Opra će morati da daje iskaz?
Megan Markl - Copyright Profimedia

Samanta Markl, polusestra Megan Markl, uputila je sudu zahtev da pozove određene ljude na davanje izjave povodom njene tužbe za klevetu protiv vojvotkinje od Saseka.

Na listi se našlo navodno 19 imena, a među njima Opra Vinfri, princ Hari, autori biografije vojvode i vojvotkinje od Saseksa, te Meganina majka Dorija Ragland.

Ono što je sigurno jeste da će izjave u njenu korist dati otac Tomas Markl i Tomas Markl Junior, Samantin brat.

Podsetimo, Samanta je podnela tužbu za klevetu protiv polusestre sredinm 2021. godine zbog, kako tvrdi,laži iznetih tokom intervjua koji su Hari i Megan imali sa Oprom Vinfri. 

Profimedia
Megan Markl

Ona takođe smatra da je oklevetana i u biografiji Harija i Megan. Kao što je poznato, u knjizi koncentrisanoj na njihovo napuštanje kraljevske porodice, neki detalji došli su od same Megan. Ona ih je plasirala preko tadašnjeg sekretara za komunikacije, o čemu je i on sam svedočio u drugom slučaju.

Samanta je tvrdila da su lažne tvrdje i zlonamerne laži koje okružuju Meganinu priču o kraljevskoj porodici izazvale njeno "poniženje, sram i mržnju protiv nje u svetskim razmerama". Kao odštetu traži 100.000 dolara.

Megan je tokom intervjua sa Oprom rekla da je "odrasla kao jedinica" iako ima polusestru i polubrata.

- Ta percepcija je sama po sebi neutuživa. Teško je zamisliti da ličniji, subjektivniji osećaj od onoga kako neko gleda na vlastito detinjstvo. Meganina izjava da je "odrasla kao jedinica" očito nije bio iskaz objektivne činjenice da nije imala genetsku braću i sestre ili polubraću i sestre - obrazložio je Meganin pravni tim.

Profimedia
Samanta Markl

Njen advokat takođe tvrdi da su njeni komentari u intervjuu sa Oprom zaštićeni Prvim amandmanom Ustava SAD, koji govori i o slobodi govora.

Dodaje i da su tvrnje Samante Markl da je Megan odgovorna za deo teksta u biografiji samo pokušaj da spasu slučaj koji je na tankom ledu. Advokat smatra da, pošto Megan nije pisala knjigu, ne može biti ni odgovorna za njen sadržaj.

Nakon što je spisak onih koje Samanta želi da da iskaz isplivao u javnost, advokat Marklove je rekao da bi sa tim trebalo sačekati dok se ne odluči o Meganinom zahtevu za odbacivanje celog slučaja. 

Profimedia
Megan Markl

Ona i njeni advokati smatraju da je slučaj bez ikakve osnove te da bi u ovom trenutku bio nepotreban spektakl i gubljenje vremena, novca i resursa stranaka.

Američki mediji pišu da će se Megan sigurno potruditi da do suđenja ne dođe, a i ako se dogodi, njen suprug, princ Hari, ne mora da svedoči. Još uvek nije poznato kada će sud odlučiti da li će odbaciti tužbu ili će suđenje početi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike