„Bilo je mnogo sekti u delu grada gde sam živela..." Suzana Mančić na ivici suza otkrila kako je učila decu da se čuvaju!

01.10.2022

20:20

0

Voditeljki i dan-danas nije pravo da razgovara na ovu temu

„Bilo je mnogo sekti u delu grada gde sam živela..." Suzana Mančić na ivici suza otkrila kako je učila decu da se čuvaju!
Suzana Mančić - Copyright 24sedam/N.V.

Suzana Mančić je gostujući u emisiji koju vodi pevačica Goca Tržan razgovarala na temu brige o deci i njihove zaštite. Pored Ene Popov i psihološkinje Bojane Grbović, voditeljka je i te kako imala šta da kaže, ali joj nimalo nije bilo lako.

- Deca ne smeju da krenu da manipulišu situacijom. Znam za situaciju gde su devojčice u srednjoj školi vrlo iskoristile svoju poziciju, osvetile se profesoru koji nije hteo da im da prolazne ocene tako što su ga optužile za pedofiliju. Znam za taj slučaj lično, a profesoru su upropastili život – kazala je u jednom trenutku Goca, a gde je granica da decu naučimo da postoji nedolično ponašanje, ali tako da ga ne zloupotrebe, objasnila je zatim Bojana.

- Detetu treba te stvari predstaviti na lep i suptilan način. Ono mora da prepozna šta sme, a šta ne sme da radi. To je taj prvi korak. Drugi korak koji dete treba da zna jeste da indentifikuje problem. Već se u ranom detinjstvu treba učiti analizi, sintezi i komparaciji, odnosno poređenju određenih situacija. Takvog pristupa u našim vrtićima nema, ali treba uvesti u vrtiće i da se prezentuje roditeljima. Treba da postoje i škole roditeljstva.

Mančićeva se tada nadovezala pričom zbog koje je umalo i zaplakala pred kamerama emisije „Ako progovorim". Ona je bila maksimalno otvorena sa svojom naslednicom, sa namerom da je zaštiti. Međutim, brzo je rešila da je - dosta straha.

„Ne želim da živim u takvom svetu!"

- Bilo je puno sekti u delu grada gde sam ja živela. Jedna moja prijateljica je imala jako loše iskustvo. Deca viđenijih ljudi su uvek bila izloženija svim takvim manipulacijama. Jedno veče pred spavanje počela sam deci da pričam: „Desilo se to, to i to. Pazite se, vodite računa". I sada se naježim kada pričam o tome. Mojoj Teodori su oči bile pune suza i rekla mi je: „Ja ne želim da živim u takvom svetu." Vrlo je tanka linija između stvari od kojih hoćemo da sačuvamo dete da ono spozna opasnost i da živi normalno, a ne da se plaši i živi u strahu. To je za mene bilo jedno strašno iskustvo. Rekla sam sebi: „Suzana, nećeš sa decom u tom uzrastu više o tome razgovarati. Nećeš da traumiraš svoju decu" – rekla je ona, vidno uznemirena.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike