Robert Redford ponovo doživeo tragediju: Preminuo mu još jedan sin

20.10.2020

08:35 >> 10:40

0

Glumcu je prošle nedelje umro sin Džejms (58), koji je bolovao od karcinoma

Robert Redford ponovo doživeo tragediju: Preminuo mu još jedan sin
Copyright Profimedia

Robert Redford doživeo je još jednu tragediju – preminuo mu je i drugi sin.

Njegov naslednik, scenarista Džejms Bridžis, umro je prošle nedelje u 58. godini. Sin američkog glumca bolovao je od raka, a vest o njegovoj smrti objavila je neprofitna organizacija „San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundation“.

– Vatrogasci su izgubili još jednog velikog saveznika. Džejms Džejmi Redford napustio nas je nakon što je patio od raka. Bio je pravi filantrop, duboko zabrinut za zdravlje i sigurnost vatrogasaca i očuvanje naše životne sredine. Džejms Redford je došao u kontakt sa „San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundation“ tokom svog dokumentarnog filma „Tokic Hot Seat“, koji je snimio zajedno sa producentom Kirbijem Vokerom. Krajnje je ironično što smo prošle godine izgubili Kirbija, a sada i Džejmija – od raka. Džejmi je otišao, ali njegovo nasleđe će živeti u velikim delima koja je stvorio. Neka počiva u miru i neka porodica Redford pronađe mir – napisano je u saopštenju ove organizacije. Džejms je bio u braku sa suprugom Kajl, s kojom je imao dvoje dece, Dilana i Lenu.

Njegova supruga Kajl Redford saopštila je tužnu vest na Tviteru:

– Imao je lep život i mnogi su ga voleli. Duboko će mi nedostajati. Kao njegova supruga, najzahvalnija sam na dvoje predivne dece koju smo zajedno odgajali. Ne znam šta bismo uradili bez njih u protekle dve godine.

 

Robert se nije još oglasio povodom velike tragedije koju je drugi put doživeo, a strani mediji prenose da mu je srce potpuno slomljeno. Redford je Džejmija dobio iz braka sa Lolom Van Vagenen. Par je bio u braku od 1958. do 1985. godine, a tokom te zajednice doživeli su kada im je preminula beba od mesec i po dana. Redford je kasnije isticao da se nikada nije oporavio od te tuge, iako je od tada prošlo 50 godina. Njihov sin Skot je tada umro usled sindroma iznenadne smrti, a glumac je taj težak događaj opisao kao “ožiljak koji nikada ne zaceljuje”.

– Bilo je zaista teško. Bili smo jako mladi. Dobio sam prvi posao u pozorištu koji nije bio dobro plaćen. Nismo znali ništa o tom sindromu, pa smo zato stalno mislili da smo nešto pogrešili. Kao roditelj uvek kriviš sebe. To je napravilo ožiljak koji verovatno nikada neće zaceliti – rekao je ranije Robert.

Glumac je posle toga dobio još troje dece sa Lolom Van, a razveli su se posle 27 godina braka. Sada je oženjen sa Sibil Sagers, a brak im traje od 2009. godine.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike