Princ Vilijam priznao da zbog jedne stvari noćima ne može da spava: To me zaista uznemiruje!

24.10.2020

19:34 >> 07:12

0

Vojvoda od Kembridža otvorio je dušu i otkrio šta ga muči već neko vreme

Princ Vilijam priznao da zbog jedne stvari noćima ne može da spava: To me zaista uznemiruje!
Copyright Foto: Profimedia

Princ Vilijam poznat je kao neko ko se brine za klimatske promene, a sada je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog toga što svetski lideri ne preduzimaju ništa tim povodom, pošto je on zabrinut da sat otkucava.

– Besan sam zbog nereagovanja. Najviše brinem zbog toga, naročito jer se nalazim na odgovornoj poziciji. Mislim da bih mogao da uradim mnogo više ako bi mi bila data ta mogućnost. Zato ne razumem zašto oni koji mogu da urade nešto ne učine to. To me zaista uznemiruje i zbog toga ne mogu da spavam – rekao je on u intervjuu za „Outrage + optimism”.

Vilijam nije jedini član svoje porodice koji radi na spašavanju životnog okruženja i na podizanju svesti javnosti u vezi sa tim pitanjem. I njegov otac Čarls i deda Filip godinama su se zalagali za to, dok se princ Hari bori za očuvanje ugroženih vrsta u Africi.

– Važno je razumeti istoriju i prošlost i omogućiti kreiranje i planiranje budućnosti. Mi smo ovde gde smo zbog onoga što je nestalo pre nas. Moja porodica je vizuelni primer toga, mislim da svaka generacija razume svoju odgovornost da treba da bude bolja od prethodne i da brine o svetu i drugim bitnim stvarima. Kraljevska porodica prirodno podržava debatu o životnoj sredini već dugo, jer je ona već mnogo godina na čelu mnogobrojnih problema u svetu – rekao je Hari, a prenosi „People”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: People

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike