Željko Vasić o novom trendu u muzici: Ne treba ti puno pameti da bi se bavio time

30.05.2022

07:33

0

Pevač ističe da ostaje dosledan svom pravcu

Željko Vasić o novom trendu u muzici: Ne treba ti puno pameti da bi se bavio time
zeljko_vasic_28052022_0005 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Željko Vasić je svoju muzičku karijeru započeo 2000-ih godina na festivalu Sunčane skale, gde je uvek rado viđen gost. Posle sedam godina pauze, on će se ponovo održati u Herceg Novom, gde će i sam pevač nastupati.

Vasić se prisetio kako su festivali izgledali u vreme kada je on počinjao da se bavi pevanjem, ali i otkrio zašto se nikada nije priklonio estradnim trendovima. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Željko Vasić

- Drago mi je što će se festival u Herceg Novom nakon toliko godina ponovo održati. Ja sam svoju karijeru započeo baš tamo, i dalje se prisećam detalja i sećam se da nikada u životu nisam imao veću tremu. Drago mi je što ću ove godine biti i na Skalama, vraćam se na staro mesto nakon dvadeset godina, sve mi je jasno i poznato, samo što sam danas stariji - rekao je Vasić, i dodao da dugo nije nastupao po klubovima.

- Dugo nisam pevao u crnogorskim klubovima, sve se promenilo, to su sada klupske svirke s ovom novom  muzikom koja je sada popularna - kaže on. 

Ukusi se menjaju, a scenom preovladava nešto modernija muzika, a Vasić kaže da ostaje dosledan sebi, jer za novi pravac, kako kaže, ne treba puno pameti. 

ATAImages/Antonio Ahel
Željko Vasić

 

- Ne smeta mi današnja scena, svako sluša ono što mu prija. Ja sebe ne vidim u tom pravcu jer za njega ne treba da budeš mnogo pametan da bi se njime bavio - ističe Željko. 

Vasić objašnjava da se više ne traži kvalitet, već da je danas prioritet novac i dopadljivost. 

- Tu se više ne radi o kvalitetu, o ideji... Zašto ti izvođači žele da se bave ovim poslom, da li je to zbog para, da bi zaradili što brže novac...?! Radio sam i ja po klubovima, znam kako to izgleda. Za to je potrebna samo dobra plej-lista, da znaš iole dobro da pevaš, budeš simpatičan... Ne treba ti puno mozga - kazao je Vasić za Alo. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike