Crna Gora odmah reagovala na vest o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti

15.05.2022

22:15

1

Kako su naveli iz evrovizijskog tima RTCG, glasanje je uredno overeno i ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti

Crna Gora odmah reagovala na vest o mogućem oduzimanju glasova Konstrakti
Printscreen/RTS

Ana Đurić Konstrakta osvojila je visoko peto mesto na 66. prestižnom evrovizijskom takmičenju, dok je pobedu odnela Ukrajina, kao što se već unapred znalo. 

Našoj predstanici su 12 poena dali samo susedi iz Hrvatske i Crne Gore, a na sajtu Evrosonga je objavljeno da su uočene određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, među kojima su i komšijske zemlje i time doveli u pitanje bodove koje je osvojila Konstrakta. 

AP/Luca Bruno
Konstrakta

 

Evrovizijski tim RTCG je odmah reagovao i zatražio pojašnjenje od Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon što je na sajtu Eurosonga objavljeno da je na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, među kojima je Crna Gora.

Evrovizijski tim RTCG navodi da je glasanje u studiju RTCG proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od EBU i da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti, prenosi portal RTCG.

24sedam/Nemanja Vujčić
Konstrakta

 

- Kad je reč o finalnoj večeri, kao sto je publika mogla da primeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem delu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli - navedeno je u saopštenju.

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja, među kojima je i Crna Gora, identifikovani, kako je navedeno, "određeni neregularni obrasci glasanja“.

Te zemlje su, osim Crne Gore, Azerbejdžan, Gruzija, Poljska, Rumunija i San Marino.

Bonus video: 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti