Jedna evrovizijska predstavnica pokušala da se ubije: Borila se sa halucinacijama i depresijom

14.05.2022 | 17:57

Iako je u mladosti vodila teške borbe i lečila se u psihijatrijskoj ustanovi, danas vodi sasvim normalan život

Copyright Profimedia

Poznata pevačica, reperka i kantautorka koja se predstavlja pod pseudonimom S10, ovogodišnja je predstavnica Holandije na 66. Evrosongu. 

Prema pisanjima medija, pevačica je u ranoj mladosti pokušala da se ubije, a danas je njena karijera na zavidnom nivou. 

Muzičku karijeru započela je 2016. godine, kada je objavila mini-album „Antipsychotica“, nakon kog je sledio i „Lithium“, a 2019. godine je svetlo dana ugledao njen debitantski album „Snowsniper“, koji je dobio mnoga muzička priznanja.

Od tada je objavila i album „Vlinder“ i snimila niz uspešnih singlova, a početkom marta je postala predstavnica Holandije na ovogodišnjoj „Evroviziji“, na kojoj se predstavlja pesmom „De diepte“.

Iako je veoma mlada, S10 je u životu vodila teške borbe, o kojima neretko peva u svojim pesmama.

Rođena je kao Stin den Holander u Hornu, kao jedno od dvoje blizanaca, a od rođenja nije imala gotovo nikakav kontakt sa svojim biološkim ocem. Iza mlade pevačice, koja ima tek 21 godinu, ostala je i teška borba s depresijom, psihozama, audio-halucinacijama i suicidnim mislima, a sve je kulminiralo njenim pokušajem da sebi oduzme život kad je imala samo 14 godina. Tada je primljena u psihijatrijsku bolnicu, dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj, a usledila je velika bitka da se Stin oporavi.

Profimedia
S10

 

I bez obzira na takvo njeno stanje, pevačica se susrela i sa negativnim komentarima, a onaj koji joj je najteže pao jesu reči holandskog voditelja Jana Rosa, koji ju je opisao kao „devojku koja se seče da bi privukla pažnju“. Na opasku njegovog sagovornika Denisa Šoutena da pevačica ima suicidne misli, odgovorio je:

- Da, pa, onda bi bilo dobro da skoči s krova. Isuse, onda bismo mogli da pošaljemo neku normalnu osobu, zar ne? Žao mi je zbog toga. Kako užasna us*ana pesma.

Život je nije mazio, a iza nje je težak period. Danas je Stin nasmejana devojka i ima priliku da svoju zemlju predstavlja na prestižnom takmičenju. 

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam