Uzavrela atmosfera u Torinu! Upravo počinje drugo polufinalno veče Evrovizije: Srpska predstavnica nastupa na samom početku!

12.05.2022

19:01

0

Autor: Marija Mitić

Publika je uzbuđena u torinskoj dvorani "Pala Olimpico", a nesumnjivo i svi učesnici

Uzavrela atmosfera u Torinu! Upravo počinje drugo polufinalno veče Evrovizije: Srpska predstavnica nastupa na samom početku!
evrovizija torino bina drugo vece2 - Copyright AP Photo/Luca Bruno

Upravo počinje drugo polufinalno veče 66. po redu Evrovizije, koja se održava u Italiji, u hali "Pala Olimpico" u Torinu. Direktan prenos počeo je u 21 čas na prvom kanalu Javnog servisa, a kako se čini, atmosfera u ovoj dvorani je uzavrela.

Publika je samo otvaranje večeri dočekala sa aplauzom i ovacijama i nesumnjivo željno iščekujući da na velikoj i raskošnoj sceni ugleda ovogodišnje učesnike.

Među zemljama učesnicama koje će svoje numere večeras predstaviti Evropi je i naša zemlja, koju predstavlja ovogodišnja pobednica na Izboru za Pesmu Evrovizije - Ana Đurić Konstrakta.

Profimedia
Evrovizija

Naša umetnica će pesmu "In corpore sano" izvesti na srpskom jeziku, a nastupa pod rednim brojem tri.

Na drugoj polufinalnoj večeri takmiče se: Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka.

Printscreen/YouTube
 

Podsetimo, nešto ranije u toku dana, Konstrakta se oglasila za domaće medije i priznala da ima tremu, ali smo sigurni da je to neće ometi u večerašnjem nastupu.

- Gorim, ipak, savladamo se nekako kad krene pesma. Zadovoljna sam što je usvojeno sve što smo predložili i to je maksimum koji smo mogli da izvučemo iz ovih uslova -  rekla je Konstrakta i osvrnula se na podršku koju je tokom proba dobijala od publike.

Profimedia
Evrovizija

 - Zaista osetite silinu tih ljudi ispred vas koji vas podržavaju. Zapravo se bolje s tim osećaš - dodala je srpska predstavnica.

 - Volela bih da nas večeras i sva šira dijaspora podrži. Nastup možda jeste neuobičajen za Evrosong, ali možda je to i lepota ovog našeg predstavljanja - istakla je Konstrakta.

Državljani Srbije večeras ne mogu glasati za svog predstavnika, kao što nijedna zemlja koja učestvuje ne može glasati za svoje predstavnike.

Ukoliko Konstrakta uspe da se plasira u finale, ponovo ćemo je gledati u subotu, 14. maja, a kladionice joj predviđaju plasman u prvih 10 na "Evroviziji".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike