Oglasila se Konstrakta posle teorija zavere na njen račun: „Shvatila sam da je Zemlja ravna i 2Pak je živ“

26.04.2022 | 08:55

Umetnica je u svom maniru odgovorila na komentare korisnika društvenih mreža

Copyright Printscreen/RTS

Vaskršnja fotografija Ane Đurić Konstrakte kojom je umetnica čestitala praznik svim pravoslavnim hrišćanima naišla je na brojne osude na društvenoj mreži Tviter.

Naime, neki korisnici socijalnih platformi su shvatili kao provokaciju i ovu fotografiju povezali sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u Ukrajini zbog stolova koji imaju oblik slova „Z“.

Iako je RTS oštro demantovao ove negativne insinuacije, hajka na srpsku predstavnicu Evrovizije ne prestaje. Na prozivke i negativne komentare, Konstrakta se oglasila i u svom maniru svima poslala poruku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EUROVISION NEWS (@esc_news_)

 

Ona je objavila tri fotografije sa tri poruke: „Danas sam shvatila, ipak je ravna“, „2Pak je živ“ i „I svemir je ravan“.

Po svemu sudeći, Konstrakta je ovim objavama želela da opiše sav besmisao prozivki i pokušaja korisnika društvenih mreža da od stolova, koji su deo scenografije, naprave "teoriju" zavere, jer bi onda trebalo da verujemo i da je zemlja ravna ploča i da je reper 2Pak ipak živ.

Podsetimo, Konstrakta našla na udaru korisnika društvenih mreže, jeste to što je neke od njih oblik stočića podsetio na slovo „Z“, koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Printscreen/RTS
Konstrakta

RTS je u saopštenju demantovao da vaskršnje fotografije umetnice imaju bilo kakvu političku poruku.

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno - naveli su između ostalog u saopštenju RTS-a. 

Bonus video: 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam