Viktor Savić posetio grob junaka iz „Ane Karenjine”, pa održao lekciju iz istorije: Srbija ne sme da ga zaboravi nikada (FOTO)

02.11.2020

08:26 >> 22:03

0

Glumac je oduševio mnoge pratioce

Viktor Savić posetio grob junaka iz „Ane Karenjine”, pa održao lekciju iz istorije: Srbija ne sme da ga zaboravi nikada (FOTO)
Copyright Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularni glumac Viktor Savić odlučio je da svojim pratiocima na Instagramu održi kratko predavanje iz istorije nakon što je posetio grob Nikolaja Rajevskog, koji je sahranjen okviru Manastira Sveti Roman u niškoj eparhiji.

On na fotografiji ljubi krst pokojnika, a u opširnom statusu podsetio je javnost da se radi o čoveku koji je Lavu Tolstoju bio uzor za lik grofa Vronskog.

– Nažalost, retko ko zna (zahvaljujući našem obrazovnom sistemu) da je čuveni lik Vronskog iz čuvenog dela Lava Tolstoja „Ana Karenjina” zapravo pukovnik Nikolaj Rajevski, koji je posle Aninog samoubistva došao u Srbiju da ratuje protiv Turaka. „Poneo je samo svoje humano uverenje kako je njegova ljubav prema Srbima nešto veoma snažno, a borba za sreću onih koji nemaju slobodu – herojski čin.” Dok je Tolstoj još uvek pisao čuveno delo, 1876. godine, pukovnik Rajevski je poginuo u Srbiji. Telo mu je preneto u Rusiju, a srce mu je sahranjeno u Srbiji da večno kuca. „Ja u životu nemam sreće, pa je moj jedini put da se borim za sreću drugih; to je moje ‘Veruju’. Ubeđen sam, maman, da me je nadahnuo sam Bog – Srbija me zove!” Srbija ne sme da ga zaboravi nikada! – napisao je Viktor u okviru objave.

Mnogi glumčevi pratioci zahvalili su mu se zbog ove informacije, a neki od njih su ga i pohvalili, istakavši da je dobro odglumio Vronskog u teatru „Madlenijanum”.

PROČITAJTE JOŠ:

Nela Mihailović zaražena koronavirusom: Sad mi je zaista svega previše

Mustafa Nadarević se oporavio, uskoro nastavlja snimanje serije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike