Vil Smit podneo ostavku Akademiji: „Prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim!"

02.04.2022 | 07:58

Autor: Maria Petrović

Glumac je posle incidenta rešio da se povuče

Copyright Profimedia

Posle incindenta na dodeli Oskara, Vil Smit je odlučio da okonča svoje članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke.

- Moje ponašanje na 94. dodeli Oskara je bilo šokantno, ružno i bolno. Dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim - istakao je, prenose strani mediji.

Vil Smit Profimedia
 

- Za promenu je potrebno vreme i ja sam predan da radim kako bih osigurao da nikada više ne dopustim da nasilje nadvlada razum - rekao je zatim Smit u izjavi koju je za CNN podelio njegov predstavnik.

Momentalni odlazak je prihvaćen

Podsetimo, glumac je na dodeli ošamario komičara i voditelja Krisa Roka nakon neslane šale na račun njegove žene Džejde Pinket Smit, koja boluje od alopecije.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Direktno sam odgovorio na obaveštenje Akademije o disciplinskom saslušanju i u potpunosti ću prihvatiti sve posledice za svoje ponašanje. Moji postupci na 94. dodeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Spisak onih koje sam povredio je dugačak. I to uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku kraj malih ekrana. Izneverio sam poverenje Akademije.

Vil Smit AP Photo/Chris Pizzello
 

- Ostalim nominovanima i pobednicima sam oduzeo priliku da slave i budu slavljeni za njihov izvanredan rad. Srce mi je slomljeno. Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima i omogućim Akademiji da se vrati neverovatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umetnosti na filmu.

- Dakle, podnosim ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke, i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim. Promena zahteva vreme i ja sam posvećen da radim kako bih osigurao da se nikada ne ponovim. u dozvoli da nasilje nadvlada razum - stoji u objavi glumca.

Dejvid Rubin, predsednik Akademije je izjavio da je organizacija primila i prihvatila Smitov „momentalni odlazak". POGLEDAJ GALERIJU

- Mi ćemo nastaviti sa našim disciplinskim postupcima protiv godpodina Smita zbog kršenja Akademijinih standarda ponašanja na sledećem zvaničnom sastanku, koji je zakazan za 18. april.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/04/01/64c4e9aeb45738d81958c70e/uhd/64c4e9aeb45738d81958c70e.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c70e",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/984423_th_1648816962.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam