Johnny, be good! Kako se Dep, slatki dečko Holivuda, srozao na najniže grane života?

05.11.2020

11:31 >> 15:08

0

Glumac je izgubio tužbu za klevetu protiv bitanskog tabloida The Sun, koji ga je okarakterisao kao čoveka koji bije žene

Johnny, be good! Kako se Dep, slatki dečko Holivuda, srozao na najniže grane života?
Copyright Džoni Dep, Profimedia

Ceo svet je voleo Džonija Depa. Zavodio je dečačkim šarmom u filmovima Tima Bartona, osvajao je šmekom sa bine svirajući gitaru, zaljubili smo se u njegovu neposrednost i dobroćudni pogled, zauvek nas je kupio kao Džek Sperou, a neprikosnoven, bar za ove prostore, postao je mnogo ranije ulogom u filmu Emira Kusturice “Arizona drim”. Nekoliko decenija kasnije, Džoni izgleda pada u ambis iz kojeg nema povratka.

Džoni Dep Profimedia

Džoni Dep rođen  1963. godine prvo je bio muzičar, napustivši srednju školu da bi se posvetio svom tadašnjem bendu. Prvu ulogu imao je u filmu “Strava u Ulici brestova” 1984. godine. Nedugo posle toga udružio se sa Timom Bartonom, čime je možda stvoren i najplodniji deo Depove karijere. Istovremeno je oduševio u filmovima drugih reditelja: “Šta izjeda Gilberta Grejpa”, “Doni Brasko”, “Paranoja u Las Vegasu”… No, najveći komercijalni uspeh je doživeo 2003. godine sa prvim filmom franšize “Pirati sa Kariba”, kao jedan jedini Džek Sperou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝖒𝖔𝖛𝖎𝖊 𝖘𝖙𝖚𝖋𝖋𝖘 (@mymoviestuffs) on Nov 4, 2020 at 10:10am PST

 

Na stranu sjajna karijera, Dep je imao buran privatni život. Velika ljubav sa Vinonom Rajder devedesetih godina prošlog veka krunisana je tetovažom “Winonna forever”. Kako se veza ugasila, crtež na koži je prepravljen u “Wino forever”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @southofheaveen on Nov 1, 2020 at 4:46am PST

Četiri godine trajala je veza sa britanskim modelom Kejt Mos. Bila je kao lek na rane posle raskida sa Vinonom. Paparaci su ih pratili u stopu, a oni mladi, zaljubljeni i neobuzdani, i neiscrpni izvor  materijala za naslovne tabloida. Višednevne žurke, rasturanje hotelskih soba i vrlo javno izražavanje emocija učinili su da njihova ljubav postane epska. Posle Kejt, došla je Vanesa Paradi sa kojojm je dobio dvoje dece. Njihov razlaz razorio je srca mnogih koji veruju u pravu ljubav, ali na kraju krajeva, ako je suditi po priloženom, svaka Depova ljubav je bila ona prava. Ipak, sa Amber Herd je sve krenulo po zlu, ali doći ćemo i do toga.

Uporedo sa burnim privatnim životom i zaslepljujućim poslovnim uspehom, Dep se borio sa alkoholizmom i zavisnošću od droga. Prvi put se susreo sa takvim supstancama sa samo 11 godina kada je probao majčine “tablete za živce”. Propušio je sa 12, a do 14. godine probao je, kako kaže, sve droge poznate čoveku. Otvoreno je govorio o zavisnošću, ističući da je na mnogim setovima bio toliko pijan da je to izmicalo kontroli.

Džoni Dep Profimedia

– Trovao sam se alkoholom godinama. Istraživao sam vino i spiritualnost, a oni su svakako istraživali mene. Otkrili smo da se divno slažemo, ali možda malo suviše divno – pričao je Dep.

Na optužbe da mesečno troši 30.000 dolara na vino, Dep je prezrivo odgovorio:

-Ne budite smešni, trošim mnogo više!

Njegova bivša supruga Amber Herd optužila ga je da je “paranoičan i nasilan zbog uspotrebe alkohola i driga”, no krenimo od početka. Amber i Džoni su se upoznali na snimanju filma “Dnevnik ruma” 2009. Venčali su se 2015, međutim Amber je podnela zahtev za razvod sledeće godine uz zabranu prilaska, optuživši Depa za neverovatno fizičko zlostavljanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard) on Nov 3, 2020 at 9:17am PST

 

Usledila je kontratužba u kojoj se navodi da Herdova samo želi da obezbedi finansijsku dobit razvodom od Depa. Najprljaviji veš njihovog odnosa iznet je u javnost, uključujući i prevare, lake flertove sa drugim ljudima, svađe, vređanja. Ipak, najgore od svega je što su obe strane u javnost pustile fotografije posledica njihovih burnih fizičkih okršaja na kojima su se videle modrice, podlivi, udarci, grebanja. Kako je Amber optužila Depa da ju je zlostavljao, tako je Dep optužio nju po istom osnovu. Vansudsko poravnanje se desilo 2016. godine, zvanični razvod 2017,  a Amber je sav novac koji je dobila od Depa dala u dobrotvorne svrhe.

Džoni je takođe imao decenijske probleme sa zakonom. Od hapšenja osamdesetih godina zbog demoliranja hotelskih soba i narušavanja javnog reda i mira, do napada na paparace. Amber Herd i Dep su 2015. godine optuženi da su narušili biosigurnost Australije. Oni su u zemlju uveli svoja dva psa, bez potrebnih papira i dozvola. Optuženi su, kažnjeni, a i uputili su javno izvinjenje Australiji, u kojem, istina, nisu delovali ubedljivo. U narednim godinama, Dep je optuživan za falsifikovanje dokumenata i neisplaćivanje zarada zaposlenima. Kako je trošio po dva miliona dolara mesečno, bio je na ivici bankrota. a ni sa izborom filmova se nije proslavio, budući da su skoro svi bili promašaji.

Pre samo nekoliko dana, britanski sud je odbacio tužbu protiv tablodia The Sun, koji ga je nazvao “čovekom koji bije žene”, čime je samo nastavljen loš Džonijev niz.  Dep, koji danas ima 57 godina, tužio je list posle tvrdnji da je napao bivšu suprugu Amber Herd, što je negirao. Predstavnici lista  tvrdili su da je članak tačan. Sudija je rekao da je The Sun dokazao da je ono što je u članku „suštinski tačno“.

Šta sledeće čeka ovog voljenog pa omraženog čoveka, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Džoni, budi dobar.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Džoni Dep izgubio spor protiv britanskog tabloida: Sud odbio da dodeli kompenzaciju za štetu koja je naneta njegovoj reputaciji

Srbija ima posebno mesto u srcu Džonija Depa (VIDEO)

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike