Porocima je odoleo jer - nije imao gde da se drogira! Alen Islamović otvoreno o rokenrolu, „Dugmetu" i „Jagodama"

18.03.2022

16:56

0

Pevač uživa u solo karijeri. Može da radi šta god da želi, a ne ono što grupa od njega traži...

Porocima je odoleo jer - nije imao gde da se drogira! Alen Islamović otvoreno o rokenrolu, „Dugmetu" i „Jagodama"
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Čuveni Alen Islamović uskoro će objaviti „Znak", prvu pesmu s novog solističkog albuma, a za njom najavljuje i veliki koncert u Beogradu - početkom iduće godine. U razgovoru s domaćim medijima, pevač se između ostalog dotakao i početka karijere s „Divljim jagodama", te prelaska u „Bijelo dugme".

Međutim, s najviše žara pričao je o porodici, tačnije unucima, s kojima provodi gotovo sve svoje slobodno vreme.

– Pre tri godine je Voja Dragović iz grupe „Piloti" izrazio želju da mi napravi tu pesmu. Razgovarali smo kakva mi treba, neobična koju nisam imao do sada u svojoj karijeri i mislim da smo pogodili tu atmosferu. Na njoj je radilo oko četrdesetak muzičara, veliki revijski orkestar, hor... Spot smo završili, montirao se tri meseca, jer je rađen u holivudskoj tehnici, crtani spot, kao animacija, bilo je jako puno posla. Prva pesma kojom najavljujem svoj album koji će izaći krajem ove godine – počeo je Alen za „Blic", pa dodao kako će koncert zakazati čim album izađe, dok sada već ima dogovoren veliki broj drugih nastupa.

– Zakazećemo koncert čim izađe album. Imam već sada dogovoren veliki broj koncerata, to su moto skupovi i gradski festivali, u maju ćemo se već pojaviti.

Alen ima veliku porodicu, suprugu, dve ćerke i tri unučeta, a najmlađa mu je najzanimljivija.

Čudno joj je što sam na televiziji!

– Unučica me je otkrila na televiziji, kada dođem kod nje, ima moju pesmu koju sluša „Aida“ i ona kaže: „Didi, Ada“ i onda joj tražim spot da gleda i govori mi: „Ada, Ada“ i peva. Sada sam im kao čovek koji je iskočio iz crtanog filma. Čudno joj je što sam na televiziji, a sedim tu pored nje. Nekoliko sati provedenih sa njima u jednom danu je prekrasan odmor. Srećan sam što sam deda – rekao je Alen, koji priznaje da ih je razmazio.

– Da, da, srednjem unuku moram uvek nešto da kupim, bombone ili čokoladice, zovem ga da mu kažem da sam mu nešto doneo i da mama ne sme da zna. Čim izvadim te kutijice bombona onda sam mu super, hoće da sedne u krilo, na takav način mu moram malo prići i podmititi ga – istakao je pevač.

Alen Islamović ATAImages/Anotnio Ahel
 

Poslednjih 20 godina vodi solo karijeru i kaže da mu tako više prija.

– Lepo je biti sam sebi svoj šef. Kada radiš u grupi, tebi se negde ne ide, a moraš ići jer grupa hoće, ovako ako mi se ne ide, onda ne idem. Iskreno mi više prija ovako. Patio sam od toga da imam široku pesmu sa velikim orkestrom, tek sam je sada dobio. Nadam se da će svi moji fanovi osetiti moju dušu koju sam dao – rekao je Alen i prisetio se zašto je odlučio da iz „Divljih jagoda" pređe u „Bijelo dugme".

– Nakon tri albuma sa „Divljim jagodama", uvek sam predlagao da nešto promenimo, da ne mora više biti ta gitara koja će svirati solo, već da ubacimo malo violine, harmonike, za to neki ljudi nisu bili. Bili smo možda čak i najbolji – poručio je Islamović, koji nije imao pritisak da u „Dugmetu" peva posle Želja Bebeka i Tife.

– Već sam bio izgrađena ličnost, svirao sam pred ljudima. „Divlje jagode" su imale dve, tri velike turneje po Jugoslaviji. Goran je za svaku pesmu razgovarao sa mnom, šta mislim, da li imam nekih ideja, pošto sam bio jedan od najboljih u rokenrolu kao vokalni solista. Svaki koncert trčim 90 minuta i to Goran ceni zato je naša saradnja jako dobra i čvrsta i trajaće sigurno još dugo. Od njega samo možeš naučiti nešto – rekao je on.

Kako se za rokenrol često „vezuje" i droga, progovorio je na tu temu, pa otkrio kako je odoleo porocima.

Alen Islamović, M.M./ ATAImages
 

Nisam imao gde!

– Mislim da sam jedini sa ovih prostora koji nikada to nije uzeo, ja sam sportski tip i dan-danas sam u sportu. Odrastao sam u malom gradu, kada sam išao u osnovnu i srednju školu, imao sam stotinu nadzornih kamera od škole do kuće, kada idem prvo me vidi komšija, radi u policiji, pa teča, kasnije još jedan komšija policajac. Gde god da krenem imam problem, nisam imao gde da se drogiram.

Sa Tifom nema dodirnih tačaka

Na prošlogodišnjem „Beer festu", Tifa je pred sam kraj nastupa „Bijelog dugmeta“ napustio binu, a navodno je razlog tome bio sukob sa Alenom.

– Nemamo nikakvih dodirnih tačaka, on peva svoje pesme, ja svoje i Bebekove, i na kraju otpevamo zajedno neke. Nema nikakvih razmirica, niti sam taj tip da pravim neke sukobe. Od toliko godina na sceni, možda još ima taj problem kontakta sa publikom jer je publika uvek ta koja deluje na pevače. Neko je na bini čvrst na nogama, a neko je kao pero, pa ga može oduvati blagi povetarac – zaključio je pevač.

Matija Stanisavljevic/Antonio Ahel/ATAImages
 

Inače, Alen je sa suprugom Marijanom od njene 16. godine, a ona se do sada nikada nije eksponirala u javnosti.

– To je bila njena odluka, nikada nisam vršio pritisak da li treba da bude sa mnom ili ne. Kada sam bio privatno negde i neko me je uslikao s njom, to je shvatala da je tako kada si javna ličnost. Našla se nekada u tim slučajevima u medijima, ali je to ne zanima – rekao je zatim on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike