Presuda je ipak donesena u njenu korist: Keti Peri neće morati da plati 2,8 miliona dolara za navodni plagijat

12.03.2022

17:42

0

Autor: Marija Mitić

Sve je počelo još 2014. godine

Presuda je ipak donesena u njenu korist: Keti Peri neće morati da plati 2,8 miliona dolara za navodni plagijat
profimedia-0664865507 - Copyright Profimedia

Pre tri godine, donesena je sudska odluka da pevačica Keti Peri zajedno sa svojom ekipom mora da plati 2,8 miliona dolara odštete zbog plagiranja svog najvećeg hita "Dark Horse" iz 2013. godine.

Ipak, na jučerašnjem suđenju sudija je ipak presudio u korist pop zvezde u tužbi za autorska prava protiv repera Markusa Greja.

Grej, čije je umetničko ime Flame, prvi je put tužio je Keti 2014. godine, tvrdeći da je njen hit "Dark Horse" bitno sličan njegovoj pesmi "Joyful Noise", jer delovi njene pesme podsećaju na njegov rep hit iz 2008. godine.

Profimedia
Keti Peri

Sudija u Los Anđelesu 2019. godine je proglasio Peri odgovornom za kršenje prava, ali je presuda poništena godinu dana kasnije kada je sudija presudio da osam nota koje je Peri navodno kopirala "nisu jedinstvene ili retke" da bi se zatražila zaštita autorskih prava.

Međutim, pravnici koji su zastupali Flamea tvrdili su još 2014. godine da su Keti Peri i njen tim plagirali važan deo pesme i da nije reč o slučajnosti.

Pesma "Dark Horse" objavljena je 2013. godine na četvrtom studijskom albumu Keti Peri. Prodata je u više od 13 miliona primeraka i glasi za jedan od najvećih hitova američke pevačice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike