Ne jenjava bura oko Konstrakte! Čukanović potkačio Nedu Ukraden: Sad vam je super, a dali ste joj nulu

07.03.2022

09:36

5

Pevačica je bila u žiriju takmičenja, pa je obrazlagala utiske o pobednici

Ne jenjava bura oko Konstrakte! Čukanović potkačio Nedu Ukraden: Sad vam je super, a dali ste joj nulu
Filip Čukanović - Copyright Printscreen TV Prva

Pobednica Pesme za Evroviziju '22, Ana Đurić, poznata kao Konstarkta, izazvala je veliku pažnju već i svetske javnosti, a u Srbiji se još uvek traže "razlozi" zašto je baš ona pobedila.

Međutim, Neda Ukraden koja je bila jedan od članova stručnog žirija, nije dala pesmi "In corpore sano" čak nijedan poen, ali je danas veoma hvali.

To je bilo čudno voditelju Filipu Čukanoviću koji joj je tražio da obrazloži svoj stav, koji nije bio preterano uverljiv, a zatim je potkačila Cobija i pesmu "Muškarčina" s kojom je nastpala Sara Jo.

Na pitanje šta joj se dopada kod Konstrakte, Ukreden je najpre rekla:

Printscreen TV Prva
Neda Ukraden

- Bitno da je izabrana pesma koja ne samo da je dobra priča i umetnička tvorevima, nego mi se čini da će se odlično plasirati na takmičenju u Torinu - istakla je ona, koja Konstrakti nije dala nijedan poen.

- Dala sam maksimalan broj bodova osobama koje su zanimljive pre svega i koje će ovde napraviti posao ali se to nikad ne zna, nema recepta.  Konstrakta je drugačija, dala je novu dimenziju festivalu.

Antonio Ahel/ATAImages
Konstarkta

Dopada mi se jer je pobedila pamet. Ima duha, muzičkog znanja, ali strašno mi se dopada što će ta pesma biti drugačija od svega na Eurosongu. I samo ako ne bude političko glasanje Konstrakti predviđam visok plasman, ako ne i pobedu - rekla je Neda, ali je zbunila voditelja.

- Sada govorite tako, ali vi joj niste dali ni bod - konstatovao je Čukanović.

- Videla sam da ima dovoljno dvanaestica i prođu kod publike - rekla je Neda.

- Ali to je čudno a dali ste joj nulu - insistirao je voditelj.

- Pa, gledala sam neke druge pesme da nagradim da im trud ne ostane uzaludan. Zorjina pesma mi se dopala. Žao mi je da Cobi nije napravio možda kvalitetniju pesmu, ali to su finese - poručila je Ukraden. 

Printscreen TV Prva
Olivera Kovačević

Olivera Kovačević, takođe je bila gost Jutarnjeg programa na TV Prva, pa je otkrila da je Konstakta kao učesnica dobila najviše glasova publike otkako se manifestacija organizuje, te odgovorila Filipu da javnost "nije podeljena oko pobednice", a zatim je Čukanović s čuđenjem komentarisao da je sve to pesma koja nosi poruku o koroni.

- To je pojednostavljeno tumačenje, pesma je višeslojna - zaključila je između ostalog ona. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike