Emina Jahović otvoreno o usamljenosti, detaljima brakorazvodne parnice, vili na Bosforu: Greške mi služe za nauk!

27.02.2022

14:48

0

Iako retko kad „vraća film unazad", zasigurno ne žali ni za čim - jer je uvek vodi srce...

Emina Jahović otvoreno o usamljenosti, detaljima brakorazvodne parnice, vili na Bosforu: Greške mi služe za nauk!
Emina Jahović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Osvrnuvši se na svoj razvod, čitavu parnicu, porodičnu dinamiku, te uspone i padove, Emina Jahović naglašava da, ukoliko joj se greške i dese - na njima odmah uči. Kako je najčešće „vodi" srce - ni za čim ne žali, mirno spava i retko kad se nalazi u situaciji da „vraća film unazad i očajava za minulim danima".

- Kod mene je malo specifična situacija, jer sam ja i inače izabrala neku vrstu izolacije. Naime, imam izuzetno uzak krug ljudi kojima verujem i koje volim, među njima se osećam sigurno i zaštićeno, pa ne jurim za novim ljudima u svom životu.

- Što se tiče toga da li vrtim film unazad, gledajući šta sam i kako mogla drugačije, to retko radim. Iz grešaka učim odmah, čim se dese, i služe mi za nauk u budućnosti. Ne žalim ni za čim jer se uvek vodim srcem. To sam što jesam i reagujem spontano i iskreno. Zato i spavam mirno - priča Emina za „Lenu" pa nastavlja o tome kako ju je ljubav odvela u Istanbul.

Emina Jahović ATAImages/Antonio Ahel
 

- Istanbul nije grad, to je čitava jedna planeta za sebe, protkana uzbudljivom istorijom na svakom koraku! Život u njemu je zaista udoban i zanimljiv. Deca su mi rođena u njemu, tu je čitav njihov život - otac, porodica, prijatelji - i nisam nikada razmišljala da ih odvojim od toga. Beograd mi jako nedostaje i često mi „priča", kako kaže jedna moja pesma, pa se trudim da što više dolazim. I kada god dođem, srećna sam kao malo dete.

Sinove Jamana i Javuza je rodila u Turskoj. Danas, oni su tinejdžeri, a evo kako pevačica sa njima „izlazi na kraj":

- Jaman je neustrašiv, jak i brz, kako mu i ime kaže. Jaman na turskom znači snažan. Javuz je, s druge strane, oprezan i prava umetnička duša, ali kako njegovo ime kaže ume da bude jako odlučan. Kada na tu razliku među njima dodate i pubertet, jasno vam je da je kod nas uvek veselo! Šalu na stranu, moji dečaci me neopisivo ispunjavaju i uživam u svakom trenutku s njima. Svaki dan otkrijem nešto novo. Talenat, osobinu, postupak, reakciju i oduševim se! Jako sam ponosna majka, najviše na njihovu skromnost i privrženost porodici.

Na pitanje pomenutih medija da li su je brak i majčinstvo u nečemu pomalo sprečili ili ipak nije imala nikakvih ograničenja kada je karijera bila u pitanju, odgovorila je:

- Nikada u životu mi nije nedostajalo slobode da budem ono što jesam i da se bavim javnim poslom. Birala sam ljude čiju podršku sam prepoznavala kao iskrenu i time sam se vodila, dok su mi deca velika inspiracija. Svi oni znaju koliko mi je muzika važna. Slave nisam nikada bila gladna i uvek sam je doživljavala kao svojevrsnu nuspojavu posla koji sam odabrala, odnosno - koji je odabrao mene. Ideja iza stvaranja muzike je da ostavim trag i podelim ono što mi se krije u duši.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Posle razvoda, kao majka dvoje dece, nije je mučila usamljenost.

- Majka sam, tako da nikad nisam usamljena. Što se muškaraca tiče, za pravu ljubav ću uvek otvoriti srce, ali pre svega umem da uživam u sebi i svojoj deci - priča Jahovićeva, kojoj svakako smeta što se javnost „bavi" raznim detaljima njene brakorazvodne parnice, vilom na Bosforu... Posebno zato što ne može najmlađe da zaštiti od „druge strane slave".

- Naravno da mi smeta. Razvod je privatni porodični zemljotres i niko ne bi trebalo da se naslađuje detaljima. Najteže mi je što ne mogu decu da zaštitim od toga, i to osećam kao veliku nepravdu i manu posla koji obožavam.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Što se tiče planova za budućnost - i te kako ih kuje.

- Baš sam bila vredna! Spremam jedan specijalni album, isključivo za ljude meni sličnog senzibiliteta koji biraju kvalitetnu muziku. Sazrela sam i kao žena i kao majka i kao umetnik, pa prvi put u životu nimalo ne koketiram s mejnstrimom, već dajem sto procenata čistih emocija. Strpite se! - zaključila je ona.

Emina Jahović ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike