Sin Akija Rahimovskog godinama je bio udaljen od oca: Nismo mogli da izgradimo porodičan odnos

19.02.2022 | 20:35

Iako ga je pevač napustio u ranom detinjstvu, vremenom su uspeli da izglade nesuglasice

Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Hit Records Official

Kristijan Rahimovski, sin frontmena „Parni Valjak“ Akija Rahimovskog, nasledio je talenat za muziku od oca, a svojim marljivim radom je uspeo da ostavi trag u ovoj umetničkoj sferi. 

Očeva smrt mu je teško pala. Iako su bili razdvojeni, neprestano su bili u kontaktu, a u emotivnoj ispovesti, on otkriva sve o odnosu sa Akijem. 

Kada je Kiki imao tri godine, Aki je napustio njega i njegovu majku. Tokom prethodnih godina često je u javnosti spominjao sukobe koji su se među njima dvojicom tokom godina dešavali, ali je tokom prethodnih godina uspeli da prevaziđu nesuglasice i da su čak jedno vreme i zajedno živeli. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Aki Rahimovski

 

- Tata i ja nikada nismo bili u sukobu, imali smo prepirke oko mnogih drugih stvari. S obzirom na njegov način života, bilo je teško izgraditi nekakav normalan porodični odnos. Zamerao sam tati što se više davao drugima nego porodici, jer je tu bio najpotrebniji - priča Kristijan za „Stori“ i dodaje da je vremenom oca prihvatio sa svim manama i vrlinama:

- Kako je vreme odmicalo, prihvatio sam ga takvog kakav je i počeo sam da gradim odnos u kom smo mogli da funkcionišemo, a to je kroz muziku. Bio je izrazito dobar čovek, mnogo sam ga voleo, ali za sebe i svoje najbliže – tu je bio malo „tanji". Davao se koliko je mogao i znao. Prihvatio sam to i voleo sam ga bez obzira na sve. On je bio izrazito ponosan na mene.

Printscreen Youtube/happy tv
Kristijan Rahimovski

 

Kristijan je nedavno posetio svoju baku, Akijevu majku u Skoplju i kako kaže, drago mu je što je ponovo obnovio kontakt sa očevom porodicom, s obzirom na to da su bili udaljeni.

- Baka je izrazito vitalna u 87. godini. Odnos prema porodici mi je vrlo važan jer su moj stub. Posle razvoda mojih roditelja odrastao sam s porodicom s majčine strane, tako da sam imao manje kontakta s očevim delom. Voleo bih da je bilo drugačije, ali nikad nije kasno za povezivanje s porodicom - priča Rahimovski i dodaje:

Antonio Ahel/ATA Images/Hit Records Official
Kristijan Rahimovski

 

- Kada sam došao u Makedoniju posle 35 godina, upoznao sam i širu porodicu koja je sve vreme pratila mene i moje pesme – znali su dosta toga o meni, a ja tako malo o njima. Kada smo proveli zajedničko vreme, imao sam osećaj da ih znam ceo život. Način i ljubav kojom su me obgrlili te večeri bili su za mene toliko emotivni da sam zaplakao pred njima. Ne mogu to da opišem, ali zapravo mogu da kažem da mi je na neki način srce sada celo.

 

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/12/01/64c4e9aeb45738d81958cad6/uhd/64c4e9aeb45738d81958cad6.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cad6",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/2401-1088-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam